Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbat arestat la domiciliu după ce, la beție, și-a înjunghiat nepotul cu un cuțit


    O bătaie care a avut loc în luna septembrie la odobești, între zilieri veniți de la Iași, din comuna Mironeasa, s-a transformat în tentativă la omor, întrucât una dintre victime a fost rănită cu un cuțit la plămâni. Altercația a avut loc pe 9 septembrie, între un bărbat din județul Iași și cumnatul său și fiul acestuia din urmă. Cei trei, dar și alte persoane, au venit din Iași în Vrancea, la Odobești, la cules de struguri. În ziua altercației, muncitorii s-au retras din vie în jurul orei 17.00 și s-au oprit la un bar de pe raza orașului Odobești, unde au consumat băuturi alcoolice. Ulterior, au plecat către locul în care erau cazați.
În seara aceleiași zile, în jurul orei 20.00, agresorul a mers la fratele său și i-a cerut niște bani, motivând că vrea să meargă să mai bea ceva. La plecare, agresorul a luat cu el și un cuțit. Åžtiind că este agresiv, câteva persoane s-au gândit să meargă după el și să-l aducă înapoi, fiind îngrijorate mai ales că avea cuțitul asupra sa. Printre cei care au mers după agresor erau cumnatul său și fiul acestuia. Rudele s-au chinuit să-l ia pe agresor de la bar, dar acesta a refuzat inițial. A acceptat atunci când cumnatul său, victimă în dosar, i-a spus că are el băutură la locul de cazare.
Pe drum, agresorul a început să-i înjure pe cei care au venit după el. La un moment dat, el a luat-o la fugă, înaintea sa fiind nepotul de 25 de ani. Fără să-i spună nimic, a aruncat cu cuțitul în acesta. Lama cuțitului a ajuns în plămânii tânărului, provocându-i pneumotorax. Cumnatul, fără să știe că fiul său fusese deja lovit, a luat-o după agresor, în ideea de a insista să meargă acasă, dar agresorul a aruncat cu cuțitul și în cumnat. Acesta a reușit să se ferească într-o oarecare măsură, dar tot a fost nimerit de cuțit în fesa stângă.
    Victimele au ajuns la spital, iar nepotul agresorului a ajuns într-un final la un spital din Iași. Inițial, pentru că nu au existat acte medicale, fapta a fost încadrată la lovire sau alte violențe. Ulterior, încadrarea a fost schimbată în tentativă de omor. Agresorul a fost reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare, dar nu a primit mandat. „Fapta s-a petrecut în luna septembrie a.c. și a fost încadrată inițial la infracțiunea de lovire sau alte violențe. Ulterior, încadrarea juridică a fost schimbată în tentativă la omor, iar principalul suspect a fost reținut și prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat procurorul de caz Nicolaie Ghihaniș.
    Instanța a dispus măsura arestului la domiciliu. „(…) respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de arestare preventivă a inculpatului O(…) Mihai. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu (…) în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea, pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii efective în libertate în vederea executării măsurii arestului la domiciliu. Desemnează ca organ de supraveghere – Poliția Comunei Mironeasa, județul Iași. (…) impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoanele vătămate din prezenta cauză sau membrii de familie ai acestora. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare”, este hotărârea instantei.
    Procurorii au făcut deja contestație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?