Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Doi traficanţi de droguri, puşi în libertate de judecători; printre altele, au fost obligaţi să nu poarte arme


Doi dintre cei șase tineri arestați preventiv, în urmă cu aproximativ 10 zile, într-un dosar de trafic de droguri, au scăpat de arest. Asta pentru că magistrații de la Curtea de Apel Galați le-au admis contestațiile și au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Contestații au făcut toți șase, dar pentru patru dintre ei cererile au fost respinse.
„Admite contestațiile formulate de inculpații O(…) Robert Mădălin și E(…) Alexandru Cătălin împotriva încheierii de ședință (…) pronunțată de Tribunalul Vrancea (…). Desființează în parte încheierea de ședință mai sus menționată și, în rejudecare: Înlocuiește măsura arestării preventive dispusă în privința inculpatului O(…) Robert Mădălin și E(…) Alexandru Cătălin cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24.11.2017 și până la 22.01.2018. (…) impune inculpaților O(…) Robert Mădălin și E(…) Alexandru Cătălin respectarea următoarelor obligații, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpaților să respecte următoarele obligații: a) să nu părăsească teritoriul României; b) să nu se apropie de ceilalți coinculpați, de martorii din lucrări și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect; c) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme (…). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților. Menține celelalte dispoziții ale încheierii de ședință contestate. Respinge, ca fiind nefondate, contestațiile formulate de inculpații B(…) Lorenzo, M(…) Liviu Costel, B(…) Doru Alin, S(…) Dinu Cristian împotriva încheierii de ședință (…) pronunțată de Tribunalul Vrancea (…) Definitivă”, au decis magistrații Curții de Apel Galați.
Tinerii au primit mandate de arestare pe 16 noiembrie, acestea fiind emise de magistrații de la Tribunalul Vrancea. Anterior dispunerii măsurilor preventive, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziții, iar patru din cei șase bărbați au fost prinși in flagrant în timp ce încercau să comercializeze 20 grame de cannabis, contra sumei de 800 lei.
„La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT – B. T. Vrancea au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a patru persoane, în momentul în care încercau să vândă 20 de grame de cannabis, în schimbul a 800 de lei. Pentru documentarea întregii activități infracționale, în cauză au fost efectuate 10 percheziții domiciliare la locuințele celor bănuiți. În urma acestora, au fost ridicați 5.500 de lei, 100 de euro, 300 de grame de muguri de cannabis, 25 de plante de cannabis uscate, 2 comprimate de ecstasy, 6 grindere și minicântare electronice și telefoane mobile. 17 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri”, se arată într-o informare a Poliției Române de la momentul acțiunii.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?