Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Campanie de prevenire a violenței la Școala Duiliu Zamfirescu din Dumbrăveni


La Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Dumbrăveni, s-a desfășurat proiectul național „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”. Au fost organizate diferite activități educative, prin care s-a urmărit pregătirea copiilor, părinților și a cadrelor didactice astfel încât să recunoască formele de abuz și neglijare, trafic de persoane și consum de droguri.
În mijlocul elevilor au fost reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați, agenți ai secției de Poliție Dumbrăveni și reprezentanți ai Primăriei Dumbrăveni, care le-au dat sfaturi participanților cu privire la manifestarea fenomenului de trafic de persoane. De asemenea, grupul țintă a fost informat asupra riscurilor asociate, dar și despre prevenirea formelor de exploatare a tinerilor. În acest sens, se derulează și o campanie educațională, intitulată „Nu-ți vinde libertatea traficanților!”.
Activitățile desfășurate de cadrele didactice ale școlilor din Dumbrăveni și Cândești au fost atractive și variate, implicându-se elevii de la ciclul primar și cel gimnazial, ele având titluri sugestive: „Violența este arma celor slabi”, „Să spunem NU violenței!”, „NU drogurilor!”, „Spune NU violenței în școală!”. Au fost realizate colaje cu mesaje împotriva violenței și o expoziție cu lucrări realizate de copii. ,,Considerăm că ceea ce ne-am propus prin derularea acestor activități s-a realizat. Problema violenței în școală ar trebui să devină o temă de reflecție pentru toți cei care suntem implicați în actul educativ, iar aceasta cu atât mai mult cu cât putem realiza programe de prevenire a violenței în școală și familie. Împreună cu elevii trebuie să spunem «NU violenței!»”, a spus directorul Școlii Dumbrăveni, profesoara Cătălina Grăjdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?