Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Exercițiu al ISU privind un accident chimic la Vrancart


Miercuri, 22 noiembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la S.C. Vrancart S.A. Adjud, cu tema: Antrenarea structurilor de intervenție, în gestionarea situațiilor de urgență generate de intervenția la un accident chimic cu verificarea viabilității punerii în aplicare a Planului Roșu de intervenție precum și la incendii .
    În cadrul acestui exercițiu s-au avut în vedere o situație tactică generală urmată de două situații specifice.
    Situația tactică generală a presupus o avarie la una din instalațiile tehnologice urmată de accident chimic soldat cu șase victime intoxicate în stare de inconștiență. Prima situație specifică a presupus apariția unui incendiu și accidentarea unui lucrător ce s-a aflat în imposibilitatea de a se autoevacua. În timpul acțiunii de salvare a lucrătorului accidentat și lichidării incendiului a apărut a doua situație specifică constând în producerea unui incendiu la instalația electrică a liftului, cu risc de propagare la vecinătăți.

    Având în vedere complexitatea exercițiului, în cadrul operațiunilor de intervenție au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul tuturor subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, un echipaj CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județui Brăila, echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea precum și personal specializat în intervenție în situații de urgență din cadrul S.C. Vrancart S.A. Adjud.
    Scopul principal al exercițiului comun a constat în pregătirea, atât a personalului obiectivului, cât și al celorlalte forțe participante în vederea gestionării tipurilor de risc specifice obiectivului ce s-ar produce și de înlăturare a efectelor negative prin reducerea pagubelor și nu în ultimul rând, salvarea vieților omenești aflate în pericol.
    Această activitate s-a organizat, pentru pregătirea efectivelor privind modul de comportare și acțiune în cazul producerii unor situații de urgență complexe, ca cel de punerea în aplicare a Planului Roșu, verificarea timpilor de reacție și de intrare în acțiune a forțelor, precum și verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante și stabilirea căilor de perfecționare.

Sursa: Facebook/ISU Vrancea, vineri, 24 noiembrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?