Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Seminar de artilerie la sediul Brigăzii 8 LAROM


În întâmpinarea „Zilei Artileriei Moderne Române” sărbătorită în data de 10 noiembrie, la sediul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” s-a desfășurat, în perioada 7-8 noiembrie, un seminar de artilerie. Activitatea s-a bucurat de participarea comandanților de regimente și batalioane de artilerie din întreaga țară, precum și a unor personalități marcante din viața acestei nobile arme. În plus, participanții la seminar au beneficiat de expertiza colonelului Florian Ciocan, lector în cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, a colonelului Alexandru Puiu, comandantul Școlii de Aplicație pentru Unități de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” Sibiu , a șefului de stat major al Diviziei 2 Infanterie, colonel Bondor Remus și a locțiitorului comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizata, colonel Cornel-Traian Scurt.
    Subiectele discutate în cadrul seminarului au prezentat o problematică de actualitate în artileria terestră cât și în Armata României:
– situația actuală și de perspectivă a artileriei reactive;
– concepte moderne privind asigurarea comenzii și controlului în structurile militare;
– lupta cu blindatele inamicului.
    Concluziile reieșite în urma discuțiilor și dezbaterilor din cadrul seminarului, s-au dovedit a fi constructive, de o înaltă calitate profesională, fiind, la final, înaintate eșaloanelor superioare.
Sursa: Facebook/Brigada 8 LAROM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?