Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Pompierii vrânceni sărbătoresc Ziua Pompierilor din România

Înscrisă în cartea tradiţiilor de luptă a poporului român ca pagină nepieritoare de glorie şi patriotism, ziua de “13 Septembrie” ne prilejuieşte evocarea curajului şi devotamentului pompierilor militari români care au apărat cauza Revoluţiei de la 1848, dovedind astfel lumii întregi că, pe meleagurile noastre străbune arde mereu flacăra vie a dorinţei şi voinţei întregului popor de a-şi apăra identitatea naţională.
Anul acesta se împlinesc 175 ani de la memorabila Bătălie din Dealu Spirii, în care 166 ostaşi pompieri, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat eroic împotriva celor aproape 6.000 soldaţi ai oştirii otomane.
Pentru a cinsti solemnitatea acestei zile, miercuri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea din str. Dornișoarei nr. 10, va avea loc o ceremonie militară la care sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, precum și cadre militare în activitate și în rezervă.
Cu acelaşi prilej, miercuri, 13 septembrie, între orele 11.00-13.00, porțile tuturor subunităților din județ vor fi deschise, pompierii vrânceni pregătind pentru cei în slujba cărora se află, o serie de activități specifice armei nobile pe care o reprezintă. Cu această ocazie vor fi organizate ateliere „Pompier pentru o zi”, precum și puncte de informare preventivă unde vor fi distribuite materiale cu recomandări specifice, iar vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de acest moment cu aleasă semnificație pentru pompieri!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?