Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Incendii la o gospodărie din Țifești și la un apartament din Doaga


În cursul dimineții de joi, în jurul orei 04.20, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul comun ISU – Ambulanță, anunța producerea unui incendiu la o gospodărie din satul Oleșești, comuna Èšifești. Două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Panciu s-au deplasat imediat către locul indicat, intervenția desfășurându-se în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În urma incendiului, au ars acoperișul unei anexe, confecționat din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de cca. 60 mp și pereții acesteia. Datorită intervenției operative, s-a reușit împiedicarea propagării flăcărilor și la construcțiile învecinate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.
    Pentru evitarea situațiilor similare, în care viața și bunurile cetățenilor sunt puse în pericol, reamintim că este necesar să se acorde atenție sporită exploatării corespunzătoare și verificării periodice a instalațiilor electrice. Astfel, nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații și nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat. De asemenea, nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan și nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune.
    Prin numărul unic de urgență 112 s-a anunțat joi seară izbucnirea unui incendiu la un apartament din Mărășești, cartier Doaga. Au intervenit SVSU Mărășești, cu o autospecială de stins incendii, și o ambulanță SAJ. Incendiul s-a manifestat la bunurile dintr-o cameră  a apartamentului. Datorită intervenției operative s-a împiedicat propagarea flăcărilor la celelalte două camere ale locuinței. O femeie, în vârstă de 56 ani, a suferit un atac de panică și a fost preluată de un echipaj SAJ VN. O parte din locatarii blocului s-au autoevacuat până la sosirea echipajului de intervenție, alți 5 fiind sprijiniți de reprezentanții SVSU să părăsească imobilul în siguranță.

Căpitan Cristina Duță, ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?