Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Discuții despre Mica Unire și competiții sportive la Centrul Școlar „Elena Doamna“


Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani a fost în sărbătoare în zilele de 23 și 24 ianuarie. Elevii au marcat Mica Unire prin organizarea și desfășurarea unor activități menite a prezenta importanța evenimentului istoric de la 24 ianuarie 1859.
Ziua a început cu evocarea evenimentului istoric sub coordonarea profesoarei Lonia Popescu. După reliefarea contextului european și momentele importante ale actului Unirii, s-a punctat și rolul focșănenilor în organizarea sărbătoririi oficiale, din ziua de 5 februarie 1859, în prezența domnitorului Cuza, pentru desființarea hotarului dintre Moldova și Å¢ara Românească. De asemenea, au fost realizate de către elevi lucrări reprezentative pentru evenimentul istoric aniversat.
Sala de sport a școlii a găzduit „Cupa 24 Ianuarie” la fotbal, șah și tenis de masă. Elevii s-au organizat în echipe, purtând numele unor formații celebre din lumea fotbalului, precum Real Madrid, Barcelona, Steaua și altele. Turneul a fost câștigat de echipa Steaua, al cărei căpitan a fost elevul Denis Ichim de la clasa a XII-a. La tenis de masă fete, locul I a fost câștigat de eleva Diana Mihai de la clasa a X-a A, iar la băieți s-a impus elevul Răzvan Filoti de la clasa a XI-a B, campion național la această ramură sportivă în anul 2016 la Special Olympics.
La finalul activității, câștigătorii au primit diplome și premii asigurate de conducerea unității de învățământ. Organizatorii competiției au fost profesorii George Lefter, Adrian Cincă și pedagogul Ștefan Hurmuzache. „Toate activitățile au avut rolul de a-i face pe elevi să înțeleagă istoria, să fie mândri că sunt români. Ziua aniversară s-a încheiat cu participarea elevilor de liceu la manifestările prilejuite de marcarea a 158 de ani de la Mica Unire, desfășurate în Piața Unirii din Focșani”, a transmis consilierul educativ profesor George Lefter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?