Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Șoferul băut și fără permis, care a provocat un accident pe E85, pus sub control judiciar


O femeie în vârstă de 23 de ani, din comuna Cotești, a fost victima accidentului rutier produs duminică seara pe E85, la Urechești. Ea se afla la volanul unui autoturism Renault, fiind lovită de o mașină Volkswagen cu numere de Buzău, condusă de un bărbat de 36 de ani, din Rîmnicu Sărat. Potrivit polițiștilor, șoferul buzoian era sub influența băuturilor alcoolice și avea permisul de conducere suwspendat. Femeia a fost transportată la spital cu multiple contuzii, dar a refuzat internarea.
După producerea acccidentului, șoferul vinovat a părăsit locul faptei, fiind ulterior identificat de polițiști. Potrivit unor surse, în urmă cu două săptămâni, dreptul de a conduce i-a fost suspendat tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. „La data de 29 octombrie a.c., ora 21.49, un bărbat, de 36 ani, din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, din direcția Urechești către municipiul Focșani, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa în aceeași direcție și era condus de o femeie, de 23 ani, din comuna Cotești. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto. Bărbatul a părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea poliției, ulterior fiind oprit pe raza comunei Popești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea permisul de conducere reținut, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier. (…) În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
Șoferul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, ieri, dar judecătorii l-au pus sub control judiciar. De asemenea, i-au interzis să părăsească raza administrativ teritorială a ajudețului Buzău. „Respinge cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului A(…) Răzvan Eugen, ca neîntemeiată. (…) ia față de inculpatul A(…) RÄ‚ZVAN EUGEN, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 31.10.2017, după expirarea reținerii, până la data de 29.12.2017, inclusiv. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Poliția Mun. Rm Sărat, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte obligația de a nu depăși raza județului Buzău, decât cu încuviințarea prealabilă a Judecătoriei Focșani; (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi 30.10.2017, ora 17.30”, este decizia instanței, respectiv Judecătoria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?