Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

A murit fostul șef al Centrului Militar Zonal Vrancea, colonel în rezervă Miti-Mirel Băbeanu


Colonelul (rez) Miti-Mirel Băbeanu, care a condus Centrul Militar Zonal (CMZ) Vrancea până la începutul anului 2014, când a ieșit la pensie, s-a stins din viață vineri seara. Colonelul avea 60 de ani și se pare că decesul a survenit în urma unui atac cerebral. Potrivit informațiilor primite de la foști colegi de-ai săi, ofițerul se afla la Predeal, unde a participat la o întâlnire cu foștii săi colegi de la vânători de munte. În timp ce se deplasa spre locul în care era cazat, i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ. Trupul neînsuflețit al ofițerului a fost depus la Serviciul de Medicină Legală Brașov, urmând ca la necrospie să se stabilească cauza exactă a morții.
    Astăzi după-amiază, trupul neînsuflețit al colonelului va fi depus la Capela Bisericii Sfântul Vasile din Galați, urmând ca mâine, la ora 12.00, să aibă loc slujba de înmormântare. Colonelul Băbeanu își va dormi somnul de veci în cimitirul Cătușa din Galați.
    Colonelul Băbeanu a absolvit cursurile Liceului Militar „Åžtefan Cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și apoi pe cele ale Academiei de Înalte Studii Militare. Åži-a desfășurat activitatea, printre altele, la Predeal, apoi a  condus Centrul Militar Zonal Brăila, iar în 2008 a venit la Focșani, unde a condus Centrul Militar Zonal până în 2014, când s-a pensionat.
Vestea morții sale a șocat pe toată lumea, mai ales că a fost un om activ, inclusiv pe facebook, unde a postat chiar și în ziua în care a murit. Mesajele de condoleanțe au curs cu zecile, toți cunoscuții având doar vorbe de laudă la adresa sa. De altfel, unul dintre ofițerii care a lucrat cu el la Centrul Militar Zonal Vrancea ne-a spus că pe colonelul Băbeanu l-au definit, ca om, onestitatea și bunătatea. A rămas în amintirea foștilor colegi ca un profesionist și un om foarte deschis, pe care l-a îndrăgit toată lumea.
 Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a colonelului, Pantilimon Istrate, fost coleg, scrie: „nu am cuvinte. Sunt șocat și nu reușesc să-mi revin. Colegul meu de bancă, cel mai energic și mai plin de viață dintre noi, cel care găsea întotdeauna soluții la orice problemă și în orice situație, ne-a surprins acum cu reversul medaliei, ne-a lăsat fără siguranță, fără soluții, fără speranțe, fără cuvinte….Dumnezeu să te ierte și să te odihnească și sper din tot sufletul meu că ne vom regăsi printre îngeri. Iconița pe care am primit-o în dar de la tine ne va ajuta, sunt sigur”.

„Este prea devreme pentru adio!”

    Într-o altă postare, Gelu Ioachim Pintea, fost coleg de liceu, a vorbit despre omul, colegul și prietenul Băbeanu. „Un zbor frânt înainte de vreme… O călătorie făcută prea curând…spre cer. Pentru cel ce a fost și va rămâne pentru noi, Mirel Băbeanu. Un suflet mare, un coleg întotdeauna amabil și surâzător, un camarad îndrăgit de colegii săi, un mare amator de glume spuse mereu cu tâlc, o voce caldă ce a încântat sufletele celor ce-l ascultau, un spirit liber. Azi, din păcate, el însuși o voce în corul cerurilor. Ne cuprinde o tristețe profundă, întrebări nesfârșite nu-și găsesc răspunsul. Cuvintele nu mai au puterea de a exprima ce simțim, noi colegii și prietenii lui ce azi îi aducem un ultim omagiu. Ne-ar fi plăcut să ne încânte încă mulți ani…
Mereu ne-ai surprins. Cu pregătirea ta, cu educația ta, cu noblețea ta, cu știința de a împărtăși cunoștintele tale, cu umorul tău și, nu în ultimul rând, cu mărinimia ta…Ne-ai lăsat pe toți fără cuvinte și le căutăm acum cu greu pentru a te evoca. Ne-ai bulversat pe toți, ne-ai răscolit prioritățile vieții și, acum, cu greu vom reuși, doar cu amintiri, să umplem golul pe care l-ai lăsat. Bucuria de a trăi, plăcerea de a-i încânta pe ceilalți ne vor lipsi mereu. Am învățat să fim mai calzi, mai optimiști, mai buni și, pentru toate acestea, îți mulțumim. Drum bun, drag coleg și prieten, vei rămâne mereu în mintea și sufletele noastre. Nu te vom uita niciodată, te vom ține strâns în inima noastră. Îți promitem că în toate zilele vieții noastre ne vom ruga, din tot sufletul, pentru tine, Mirel. Rămas bun, dragul nostru coleg și prieten!!! Îndurerați, colegii clasei XII – F, promoția 1976, Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc!”

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?