Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

ULTIMA ORĂ! VIDEO! Percheziții la contrabandiștii de țigări; 7 persoane reținute, 700.000 de pachete de țigarete, ridicate de polițiști


27 Octombrie 2017
Sursa: IGPR
GRUPARE SPECIALIZATÄ‚ ÎN CONTRABANDÄ‚ CU ÈšIGÄ‚RI, DESTRUCTURATÄ‚
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, cu sprijinul  Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au ridicat 700.000 de pachete de țigarete, în urma a 56 de percheziții efectuate în București și în 7 județe. 7 persoane au fost reținute, iar față de alte 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar.
La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S. T. Bacău, au efectuat 56 de percheziții, pentru destructurarea a trei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări.
Perchezițiile au fost efectuate în locuințe din județele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și din municipiul București.
La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, luptători de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a Poliției Române și de la structurile de acțiuni speciale.  
De asemenea, au participat și reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale București, Iași și Biroul Vamal Bacău, precum și polițiști de combatere a criminalității organizate din județele Brașov, Covasna, Galați, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și din municipiul București.
În urma perchezițiilor, din locuințele a 39 de persoane au fost ridicate 700.000 de pachete de țigarete de contrabandă.
Din cercetări a rezultat că membrii celor trei grupări infracționale organizate ar fi acționat coordonat,  prin  colectarea,  preluarea,  deținerea,  transportul,   predarea,   depozitarea   și   comercializarea    de   țigarete    introduse   în  mod   ilicit în țară.
În urma administrării probatoriului, 7 membri ai grupării au fost reținuți pentru 24 de ore, iar alți 12 sunt cercetați sub control judiciar.
La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. 

Comunicat de presă DIICOT 27.10.2017
    La data de 26.10.2017 procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Ciumac Anatolie, Iordache Niculae, Miron Dan, Plăcintă Vasile, Pavel Ionel, Păun Petre Tudorel și Stan Valentin și măsura controlului judiciar față de alți 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și  contrabandă.
   În cauză  există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 și până în prezent au fost inițiate și constituite trei grupuri infracțional organizate, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ai căror membri, printre care inculpații Ciumac Anatolie, Iordache Niculae, Miron Dan , Plăcintă Vasile , Pavel Ionel , Păun Petre Tudorel și  Stan Valentin, au acționat coordonat pe razele județelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și a municipiului București prin colectarea, preluarea, deținerea, predarea, depozitarea și comercializarea de țigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul vamal al României, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională.
   S-a reținut că membrii grupărilor infracționale au creat o veritabilă rețea de distribuție a țigaretelor provenind din contrabandă, structurată pe 3 paliere, în funcție de rolurile pe care aceștia le-au avut în cadrul grupării.
   La data de 26.10.2017 procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăziilor de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Brașov, Galați, București și a Structurilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Teleorman au efectuat un număr de  56 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și a municipiului București, ocazie cu care au fost găsite și ridicate aproximativ 586.760 pachete tigari, 280 kg tigarete vrac, 247.050 lei, 47.550 euro și 100 lire.
   Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
   Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Bacău, Serviciului pentru Intevenții și Acțiuni Speciale a Poliției Române, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Direcției Regionale Vamale București și Iași.
   Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale.
   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?