Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

REVOLTĂTOR! Liberalii s-au opus proiectului privind securitatea la incendiu de la Colegiul Cuza, dar și celui referitor la sărbătorile de iarnă


Primăria Focșani va monta un patinoar în Piața Unirii și va organiza evenimentele din cadrul Sărbătorilor de iarnă în ciuda opoziției consilierilor liberali focșăneni. La ședința de ieri a Consiliului Local Focșani, liberalii nu au fost de acord cu alocarea banilor pentru organizarea Sărbătorilor de Iarnă căutând pretexte ridicole pentru a se opune acestui proiect. Ba că ar trebui cumpărate patine de zeci de mii de lei, ba că primăria ar putea cumpăra un patinoar de peste 200 mii euro. Degeaba li s-a explicat că elevii din Focșani au acces gratuit la patinoar în cadru organizat, timp de o oră, iar achiziția de patine ar presupune o cheltuială ineficientă. Consilierul local Mihai Nedelcu le-a reproșat demagogia liberalilor care în urmă cu câteva luni nu erau de acord cu investițiile în iluminatul festiv din perioada sărbătorilor, iar acum au dorit să se cumpere patine și un patinoar în Piața Unirii. Circul mediatic făcut de consilierii locali liberali a continuat, ieri, la ședința ordinară a Consiliului Local care a durat aproape patru ore, cu discuții interminabile la proiecte minore. Liberalii au confirmat, încă o dată, că nu știu să facă o opoziție politică, nu cunosc administrația iar singurul lor scop în Consiliul Local Focșani este să se opună proiectelor inițiate de administrația PSD.     Circul PNL a început de la proiectul inițiat de primarul Cristi Misăilă pentru organizarea unui concurs public de proiecte școlare intitulat „Mie-mi pasă! Las curat în urma mea” prin care elevii să fie implicați într-o campanie de informare pentru menținerea curățeniei în locurile publice. Apogeul a fost atins la proiectul prin care erau aprobați indicatorii pentru investiția privind realizarea instalației de hidranți exteriori și a instalației de drencere pentru prevenirea incendiilor la Colegiul Național Al. I. Cuza. Liberalii au invocat sumele trecute în proiectul tehnic al investiției și au cerut amânarea lui. În zadar li s-a explicat că valoarea investiției a crescut pentru că cerințele impuse prin normele de securitate la incendiu sunt foarte mari, iar în cazul de la Colegiul Cuza trebuie realizat inclusiv un bazin subteran cu o capacitate de câteva zeci de mii de litri de apă care să fie folosit în cazul unui incendiu. Ori, toate aceste lucrări suplimentare înseamnă costuri mari. Mai mult, investițiile sunt verificate anual de Camera de Conturi, cea care poate constata dacă lucrările au fost efectuate sau nu. De asemenea, primarul Cristi Misăilă a explicat că în lipsa acestor investiții, Colegiul Cuza riscă să nu primească autorizația pentru securitate la incendiu și să fie închis conform normelor legale din România. „La Colegiul Cuza avem 940 de elevi. Dacă nu obținem autorizația, se poate închide această unitate de învățământ”, a precizat primarul Cristi Misăilă. Dar siguranța elevilor nu a contat pentru liberali care nu au fost de acord cu acest proiect de hotărâre.
    Nici proiectul referitor la modernizarea străzilor din Sud care nu au fost cuprinse în proiectul cu finanțare europeană PIDU nu a scăpat de votul negativ al liberalilor. Și de această dată, aceștia nu au înțeles că pot apărea diferențe între un proiect realizat pe baza unor hărți vechi de zeci de ani și un studiu tehnic bazat pe măsurări din teren. Deși li s-a explicat, li s-au arătat diferențele între proiectul realizat în 2016 și studiile de acum, liberalii nu au fost de acord nici cu această investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?