Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Este turnat stratul de uzură pe DJ 204E Petreşti-Mircești


Proiectul de reabilitare a drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești este aproape finalizat. Constructorul a început ieri să toarne stratul de uzură pe acest drum, aceasta fiind ultima operațiune. În cadrul acestui proiect a fost construit un pod peste Pârâul Åžoimul la Mircești, iar pe sectorul Petrești – Mircești au fost executate lucrări de lărgire a drumului. „La sfârșitul anului trecut am turnat stratul de egalizare pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești din cadrul drumului județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești. Tot anul trecut s-a lucrat la consolidarea și reabilitarea podului de peste Pârâul Åžoimul la Mircești. De asemenea, începând din această primăvară am fost execuate lucrări pe sectorul Petrești-Mircești, în zona localității Petrești unde  partea carosabilă a fost lărgită la două benzi, dar și la refacerea fundației acestui drum. De azi (ieri-n.r.) am început să turnăm stratul de uzură, operațiune care are loc dinspre Mircești către Focșani”, a precizat directorul general al Roman Impex SRL, Mihai Munteanu.

    Vă reamintim că drumul județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești-Mircești a intrat în 2016 într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Deja anul trecut au fost executate lucrări complexe, inclusiv de turnare a unui strat de asfalt pe sectorul intersecție DN 2-Crângul Petrești. Constructorul a turnat stratul de egalizare, situație care a permis desfășurarea circulației în condiții bune. În cadrul proiectului au fost executate lucrări pregătitoare, lucrări de amenajare a sistemului rutier, amenajare acostament drum, șanțuri și rigole, lucrări de consolidare – bandă de încadrare, trotuare, spații verzi, podețe, poduri, lucrări conexe, siguranța circulației. Lățimea totală a părții carosabile este de 12 metri liniari, deci se merge pe două benzi pe ambele sensuri. „Åži acest proiect face parte din amplul proiect de reabilitare a drumurilor județene pe care l-am demarat de mai mulți ani și aș vrea să precizez că din 2012 și până în prezent Consiliul Județean a investit aproape 80 de milioane de euro în rețeaua rutieră a drumurilor județene din județul Vrancea”, a precizat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
    Valoarea  investiției este de 15,5 milioane de lei, sumă în care sunt prinse realizarea proiectului tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, documentație tehnică, autorizație de construire, documentație pentru avize și acorduri, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări. Sectorul de drum modernizat are o lungime de 6,2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?