Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Fotbal – 36 de foști elevi ai lui Gheorghe Cernat și Emilian Rențea vor onora memoria celor doi antrenori care au înnobilat fotbalul focșănean!


Comemorarea foștilor antrenori de fotbal focșăneni Gheorghe Cernat și Emilian Rențea, care va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, va reuni 36 de foști elevi ai acestora la depunerea de coroane de la ora 10,00, de la Cimitirul Sudic, la meciul de fotbal de la ora 10,45 de pe Milcovul, ca și la cocktailul de la restaurantul Grand’Or.
Inițiatorii și organizatorii comemorării, Elvis Ilaș și Liviu Macovei i-au făcut cu anticipație o succintă prezentare a celui ce a fost reputatul profesor și antrenor, dar și valoros jucător de fotbal, Emilian Rențea: „Emilian Rențea s-a născut la 3 februarie 1947. El și fratele lui, Mihai, au jucat fotbal. Cei care i-au cunoscut spun că ambii erau la fel de talentați, dat carieră în fotbal a făcut doar Emilian, pentru că Mihai a avut alte opțiuni. Emilian Rențea a fost admis la Facultatea de Educație Fizică și Sport la Galați unde a și jucat o perioadă după care a mai evoluat pentru echipa din Piatra Neamț și la Iași. A fost un stângaci veritabil,  avea o viteză de reacție și o tehnică impecabilă. La 29 de ani, din motive de sănătate, a fost nevoit să renunțe la practicarea fotbalului ca jucător, însă a continut ca antrenor, calitate în care a făcut o carieră în ce a lăsat semne adânci în fotbalul focșănean prin numărul mare și valoarea jucătorilor pe care Emilian Rențea i-a lansat. La doar 50 de ani s-a stins din viață în urma unor complicații postoperatorii!”              
Între cei 36 de foști elevi și fotbaliști juniori – atunci – care apar în fotografia alăturată – vor fi cu siguranță sâmbătă, la cimitir și stadion, pentru a onora memoria celor doi profesori și antrenori a căror trecere prin viață a înnobilat fotbalul focșănean! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?