Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Copile cucerite prin metoda LOVERBOY şi transformate apoi în SCLAVE SEXUALE. Zeci de persoane au fost audiate la sediul DIICOT Vrancea


Mai mulți indivizi au făcut în ultimii doi ani sume imense de bani de pe urmele unor tinere, multe dintre ele copile, pe care le cucereau mai întâi și le făceau promisiuni deșarte, după care le obligau să se prostitueze pentru ei atât în țară cât și peste hotare. Le-a mers până ieri, când polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, care îi aveau în atenție de mai mult timp, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au dat buzna peste ei în case, încă de la primele ore ale dimineții. S-au făcut în total 11 percheziții, în mai multe locații din Vrancea, dar și din județele Iași, Bacău și Sibiu. La perchezițiile efectuate s-au găsit bani, aproximativ 10.000 lei și 1.000 de euro, documente personale, s-au ridicat peste 20 de telefoane mobile și s-a pus sechestru pe un autoturism marca BMW.
    Apoi, câteva zeci de persoane, aproximativ 30, după cum spun sursele noastre, au fost aduse la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea pentru a  fi audiate. Audierile au durat până târziu în noapte și se lua în calcul reținerea mai multor bărbați atât din Vrancea, cât și din alte județe. Potrivit unor surse, în Vrancea perchezițiile ar fi fost făcute printre altele și pe raza comunei Vidra; o zonă în care oamenii legii au mers de multe ori și i-au „deranjat” pe traficații de carne vie. Unii dintre aceștia au și fost condamnați și și-au și ispășit pedepsele, în timp ce alții se judecă și acum.
    Potrivit informațiilor pe care le avem cu privire la acțiunea de ieri, până acum anchetatorii ar fi identificat 15 victime ale traficanților de carne vie, iar jumătate dintre acestea ar fi minore.
Din anchetă a rezultat că bărbații care fac obiectul acestui dosar și-ar fi început activitatea infracțională la începutul anului 2016. Victimele erau cucerite prin cunoscuta metodă „loverboy”. Prin această metodă, traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al victimei pentru a o obliga să se prostitueze. Strategia adoptată este complexă și bine pusă la punct. Traficanții mizează pe vulnerabilitatea victimelor pe care le manipulează, în așa fel încât acestea ajung să creadă că nu mai pot trăi fără ei. Practic, prin această metodă, recrutorii intră în cercul de prieteni ai victimei sau în contact direct cu aceasta, îi câștigă încrederea oferindu-i o varianta „mai bună” a vieții și ajung să aibă control total asupra ei. Traficantul îi dă impresia victimei că s-a îndrăgostit de ea, iar aceasta se îndrăgostește de el, acceptând să facă orice pentru dragostea sa. După toți acești pași, fetele erau constrânse să se prostitueze atât în țară cât și peste hotare, în țări precum Franța, Anglia și Germania. Comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, ne-a confirmat faptul că ieri a fost efectuată o acțiune și ne-a spus că „în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori. Începând cu anul 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității organizate, respectiv traficul de persoane și traficul de minori, activitate derulată pe raza mai multor județe, dar și în străinătate”.
Unii dintre suspecți mai sunt cercetați și pentru viol, întrucât le-ar fi violat pe unele dintre victimele pe care le-au și pus să se prostitueze. Evident că banii câștigați de fete erau împărțiți între membrii grupului infracțional. Aseară, în jurul orei 20.00, la Parchet se făceau audieri. Potrivit surselor noastre, cinci persoane au fost reținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?