Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Rugby – Focșăneanul Alexandru Savin, în pregătire la Snagov cu România A!


Rugbyul focșănean din perioada în care a fost sub semnul direct al excepționalului profesor, antrenor și manager Viorel Ion dă, în continuare, jucători de mare valoare cluburilor din țară și din străinătate, ca și naționalelor României. Despre Andrei Gorcioaia, Ionel Badiu, Marius Antonescu, la Național de seniori U 15, sau despre Răzvan Berbece la Naționala R 7 am scris și cu siguranță voi mai scrie, pentru că toți sunt jucători importanți ai rugbiului românesc. Și despre Alex Savin am mai scris, atunci când antrenorii Naționalei l-au introdus în formație într-un meci test, cu Portugalia. Acum, informații comunicate de Federația Română de Rugby anunță că România A, adică selecționata secundă de rugby se află într-un stagiu de pregătire, în perioada 15-22 octombrie, la Snagov. Între selecționați, chiar dintre cei care au minute jucate pentru Naționala mare, se află și Alexandru Savin – acum, component de bază al CSM București.
Pregătirea lotului României A este făcută de antrenorii lotului de seniori, Lynn Howells, Rob Moffat și Massimo Cuttitta. 
„Este un proiect gândit pentru Cupa Mondială din 2019 și la ce va urma după această competiție, un proiect ce dă șansă tinerilor jucători să își arate potențialul. Trebuie să ne gândim încă de pe acum că avem nevoie să creștem acești jucători, să luăm în calcul că în echipă pot apărea oricând accidentări și de aceea este important să avem jucători care să fie soluții pentru ce avem nevoie” a declarat pentru site-ul FR Rugby antrenorul Lynn Howells.
Așa cum îl știu pe Alex Savin, încă din perioada junioratului timpuriu, cred că este pregătit în orice moment să fie soluție pentru situațiile invocate de antrenorul Naționalei. Mai mult, cred că, prin jocul și determinarea lui, va determina staff-ul Naționalei să-l convoace nu peste mult timp pentru că-l impune calitatea lui sportivă și umană nu doar ca soluție la nevoie!     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?