Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiști de la Combaterea Criminalității Organizate Vrancea, în sprijinul colegilor de la Galați


Comunicat de presă – IGPR

GRUPARE SPECIALIZATÄ‚ ÎN SÄ‚VÂRșIREA INFRACÈšIUNII DE FURT CALIFICAT, DESTRUCTURATÄ‚

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — S.T. Galați, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române, au, efectuat 12 percheziții la membrii unui grup infracțional transfrontalier, specializat în furturi calificate.
La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în cadrul unei comisii rogatorii internaționale, formulată de Tribunalul de Mare Instanță Besancon — Franța, au efectuat 15 percheziții domiciliare în județul Galați. Au fost vizate locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat și tăinuire.
Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie 2015 — decembrie 2016, ar fi pătruns, prin efracție, în mai multe spații comerciale de pe teritoriul Franței, de unde ar fi sustras bunuri de peste 1.000.000 de euro.
În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate haine, bijuterii și parfumuri — bunuri susceptibile a proveni din furturi, precum și sumele de 5.515 euro și 13.500 de lei.
În urma investigațiilor și a probatoriului administrat, Tribunalul de Mare Instanță din Besancon a emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a șase persoane, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 31 și 24 ani.
În urma acțiunii, au fost puse în executare 12 mandate de aducere.
La acțiune au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare franceze din cadrul Jandarmeriei Naționale Besancon și judecătorul de instrucție din cadrul Tribunalului de Mare Instanță Besancon.
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Vrancea, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și al jandarmilor.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAÈšII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?