Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Gladior, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au trimis în judecată un bărbat din comuna Slobozia Bradului, Gladior I., de 55 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea creditelor societății în interes personal.
    Conform rechizitoriului, în perioada martie 2014 – iunie 2015, în calitate de administrator al unei societăți, bărbatul ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli în baza unor facturi fiscale emise de furnizori ai căror reprezentanți nu au putut fi identificați în urma controalelor încrucișate efectuate sau în cazul cărora s-a dovedit că fac parte dintr-un lanț de societăți a căror activitate conduce la eludarea bugetului consolidat al statului.
    Potrivit anchetatorilor, contravaloarea tuturor achizițiilor apare în evidența contabilă, achitată doar prin numerar pe baza unor chitanțe care nu respectă prevederile legale. Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat de către inculpat ar fi în sumă de 2.962.890 lei, sumă care reprezintă impozit pe profit.
    În dosar a mai existat și un alt inculpat, dar față de acesta s-a dat clasare întrucât a decedat între timp. În cursul urmării penale, atât bărbatul trimis în judecată cât și cel față de care s-a dat clasare nu au dorit să dea declarații.
    Pentru recuperarea prejudiciului creat s-au instituit măsuri asigurătorii pe bunurile inculpatului. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?