Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

13 ani de închisoare pentru bărbatul din Garoafa care și-a omorât mama cu securea


Bărbatul din comuna Garoafa, care și-a omorât mama și și-a agresat vecinii, a fost condamnat la închisoare de magistrații de la Tribunalul Vrancea. El a primit în total, 13 ani de închisoare. A fost condamnat pentru omor asupra unui membru al familiei, tentativă la omor, violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și rănirea sau schingiuirea animalelor.
    „Condamnă pe inculpatul B (…) Ion în prezent aflat în Penitenciarul Focșani, pentru săvârșirea infracșiunilor de: – omor asupra unui membru al familiei (…) la o pedeapsă de 10 ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) tentativă la infracțiunea de omor calificat (…) la o pedeapsă de 8 (opt) ani închisoare (…) Violare de domiciliu (…) la o pedeapsă de 6(șase) luni închisoare. – Lovire sau alte violențe (…) la o pedeapsă de 3(trei)luni închisoare; – Rănirea sau schingiuirea animalelor (…) la o pedeapsă de 3 (trei)luni închisoare. (…) contopește pedepsele aplicate pentru infracțiunile deduse judecății urmând ca inculpatul B (…) Ion  să execute: – Pedeapsa cea mai grea de 10 (zece) ani închisoare sporită la 13 ani închisoare; – Pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor pe o durată de 3 (trei) ani, a exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a și b Cod penal; – Pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor, pe durata executării pedepsei principale, a exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a și b Cod penal; Conform art. 399 alin.1 Cod procedură penală mențin măsura arestării preventive luată față de inculpat prin mandatul de arestare preventivă nr. 4/UP din 01.04.2017 emis de Tribunalul Vrancea. Conform art.72 alin.1 Cod penal deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada reținerii și arestării preventive cu începere de la 31.03.2017 la data pronunțării prezentei sentințe (…)”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.  
    Instanța l-a obligat pe bărbat să achite sumele de 2000 lei daune materiale și 10.000 lei daune morale către  o parte civilă din dosar, suma de 52,32 lei către Serviciul de Ambulanță Vrancea și suma de 1340,72 lei către Spitalul județean de urgență ,,Sfântul Pantelimon” Focșani. Soluția poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.
    Bărbatul și-a omorât mama cu o lovitură de secure la finele lunii martie a.c. Conform rechizitoriului, în dimineața zilei de 31 martie a.c., la ora 07.30, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict spontan, el și-a lovit mama cu securea în zona capului, lovitură care a dus la decesul femeii. Tot atunci a intrat în curtea unor vecini, a lovit cu aceeași secure câinele familiei, din rasa Amstaff, a intrat apoi în holul casei și în bucătărie și a lovit-o cu securea în zona capului pe proprietara locuinței. Cu aceeași secure l-a lovit și pe soțul femeii rănite, la o mână, în momentul în care acesta l-a imobilizat. Femeia rănită de el a fost internată în spital și a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.
    Bărbatul a recunoscut comiterea faptelor, iar în urma expertizei s-a stabilit că a avut discernământ. Inculpatul a băut toată noaptea și a ascultat muzică. Dimineață s-a trezit și nimic nu prevestea nenorocirea, mama sa făcându-i cafea și bând-o împreună. Inițial el s-ar fi dus la vecinii pe care i-a atacat pentru a le cere bani întrucât a lucrat o vreme cu soțul femeii. Supărat că nu a obținut bani, bărbatul s-a întors acasă și ar fi luat securea. După ce a pus mâna pe aceasta i-a ieșit în cale mama sa. Supărat că nu are bani, Ion B., nu s-a mai uitat pe cine lovește și i-a aplicat cele care i-a dat viață o lovitură de secure în zona capului, care i-a fost fatală bătrânei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?