Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! DNA a trimis în judecată un tânăr fermier din Vrancea


„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului 
ISAC IONUÈš cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2015-2016, în susținerea unor cereri de acordare a ajutorului nerambursabil (tranșa a II-a), în cadrul măsurii 112 – „instalarea tinerilor fermieri”, inculpatul Isac Ionuț a depus cu rea-credință la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vrancea, două documente false (certificate de atestare fiscală), prin care se atesta în mod nereal că titularul nu figurează cu datorii către bugetul local și că a îndeplinit condițiile de acordare a sprijinului financiar.
Anterior, în același context, inculpatul încasase deja 106.668 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. 
În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. ”
Sursa: pna.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?