Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fetiță de trei luni, internată la Chirurgie Infantilă după ce a căzut din căruciorul aruncat cât colo de tată


O fetiță de numai trei luni a ajuns, vineri dimineață, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Focșani, după ce a fost bătută de propriul tată. Bebelușul a fost transportat la spital de o ambulanță, din cartierul Sud al municipiului. Familia bebelușului locuiește pe strada Revoluției și ar avea mai mulți copii minori în întreținere, potrivit unor surse. Nu se știe din ce motiv, tatăl ar fi aruncat căruțul în care se afla copilul, moment în care acesta s-a lovit la cap. La spital, medicii au diagnosticat-o pe fetiță cu policontuzie prin agresiune, traumatism cranio cerebral acut închis și hematom frontal drept. Bebelușul fost internat în secția de Chirurgie Infantilă. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, și mama fetiței, în vârstă de 38 de ani, ar trăi în concubinaj.
În cursul zilei de vineri, tatăl fetiței a fost identificat de polițiști și condus la sediul Poliției Municipiului Focșani pentru audieri. Inițial, după sesizarea cazului la poliție, bărbatul nu a fost găsit la domiciliu.
În urma mediatizării cazului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vrancea s-a autosesizat. „Ca urmare a informațiilor apărute în presă, noi ne-am autosesizat. O echipă din cadrul serviciului de intervenții în regim de urgență s-a deplasat la spital, pentru a intra în legătură cu cadrele medicale și pentru a afla detalii referitoare la situația copilului. În acest sens, urmează să întocmim și o evaluare a acestui caz, în conformitate cu legislația în vigoare și în colaborare cu autoritățile locale și cu poliția. Prioritatea în acest moment o reprezintă asigurarea nevoilor medicale ale copilului. Mama a fost cooperantă”, ne-a declarat Adina Lăscan, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?