Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Șah, Campionatul Mondial: Cătălin-Lucian Pătrașcu a făcut ce a promis: s-a clasat mai bine decât în 2016!


Catălin Lucian Pătrașcu, sportivul legitimat la CSM Focșani 2007, campion național de șah la U 18 din anii 2016 și 2017, a avut o evoluție foarte bună la Campionatul Mondial pentru juniori de la Montevideo, în Uruguay, unde a reprezentat România. Intrat în concurs pe poziția a 28-a, Cătălin s-a clasat în final pe locul al 24-lea, ceea ce echivalează cu un salt de patru locuri în ierarhia celor mai buni șahiști de 18 ani ai lumii, care au participat la competiția mondială din perioada 16-26 septembrie.
Maestru FIDE, cu un rating de 2227 la startul Campionatului Mondial, Cătălin-Lucian Pătrașcu a acumulat în competiția de la Montevideo 6 puncte din 11 runde, rezultate din patru victorii, patru remize și trei înfrângeri. Cătălin a câștigat partidele cu Leandro Rodriguez din Uruguay, Guram Kokaia din Georgia, Ravi Haria din Anglia, Mihailo Savic din Serbia, a remizat cu Ramirez Brian Sebas Escalante din Peru, Sebastian Mihajlov din Norvegia, Vishwesh Sai din India și Garcia Santiago Quinonez din Columbia. Sportivul de la CSM Focșani a fost întrecut de trei Roee Aroesti din Israel, Quispe Kevin Joel Cori din Peru și Zhandos Agmanov din Kazahstan, ultimi doi cu un coeficient ELO peste 2400!
Înainte de plecarea spre Montevideo, la puțin timp după ce încheiase Campionatul European de șah de la Mamaia pe locul 26, cu 5 puncte din 9 runde, și avusese un salt de 23 de locuri față de poziția de start, Cătălin mi-a spus că merge la Campionatul Mondial pentru a obține un rezultat mai bun decât în 2016! Și a făcut ce a promis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?