Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Miting de sensibilizare a Guvernului la Serviciul de Ambulanță Vrancea


 Toți membrii de sindicat reprezentați de Federația Națională Sindicală Ambulanța din România (FNSAR), care sunt în timpul liber, vor participa astăzi, între orele 11.00 – 12.00 la un „miting de sensibilizare a Guvernului” în curtea sediului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. Timp de o oră, angajații SAJ Vrancea din județ, aflați în timpul liber, vor sta în curtea unității și vor protesta împotriva legii salarizării care urmează să fie implementată începând din data de 1 ianuarie 2018. La ora 11.00, ambulanțele care vor fi în așteptare vor folosi sistemele acustice și luminoase timp de 30 de secunde, apoi se va da citire listei cu revendicări.  FNSAR are în județ, potrivit liderului de sindicat Stan Irimia, aproximativ 214 membri. Acesta a menționat că protestul de astăzi anunță o posibilă grevă națională, în funcție de reacția Guvernului la revendicările FNSAR.
    Nemulțumirile principale semnalate de angajații SAJ fac referire la diminuarea veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanță, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătății în baza prevederilor Legii 153/2017. Alte revendicări sunt legate de situația parcului auto și nu în ultimul rând de deficitul de personal.
    Până la data de 4 octombrie 2017, dată la care sindicaliștii așteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de la Guvern, conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături de la toți membrii de sindicat în vederea organizării de acțiuni sindicale, dacă se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?