Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cinci degustători străini vin la Concursul Naţional de Vinuri Bachus


Cinci degustători străini sunt invitați să participe la ediția din acest an a Concursului Național de Vinuri, organizat în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus”. Organizatorii evenimentului vor ca ediția din acest an să fie diferită de ceea ce se întâmplă la alte concursuri, să fie atractivă pentru micii podgoreni vrânceni. O medalie la un asemenea concurs înseamnă o garanție că vinul este de calitate superioară și aduce vânzări mai bune. Un prim pas este cooptarea în concurs a cinci degustători străini. Alături de cei cinci degustători străini vor mai participa cinci degustători membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR). Din juriu vor mai face parte câte cinci somelieri, jurnaliști de vin și bloggeri din țară. Modificările au fost făcute pentru a deschide acest concurs unde sunt analizate sute de probe de vin. Prezența jurnaliștilor de vin și bloggerilor va asigura o transparență ridicată aceste competiții, după ce la edițiile trecute a fost implementată metoda votului pe tablete. „Ediția din acest an a Concursului de Vinuri va fi un pic altfel decât până acum. Sunt invitați cinci degustători străini. Din juriu vor mai face parte degustători autorizați de la ADAR, somelieri, jurnaliști de vin, bloggeri de vin”, ne-a spus Vasile Ghimpu somelier AIS și OSR.
    Cele mai apreciate vinuri albe, roșii și băuturi spirtoase pe bază de vin vor fi premiate cu Marea Medalie de Aur. Cele trei mari medalii de aur vor fi trimise la cele mai importante concursuri de profil din lume. Astfel, vinul alb cu marea medalie de aur va fi înscris la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 10-13 mai 2018 la Beijing, China. Vinul roșu cu cel mai mare punctaj va fi înscris la concursul Prowein – organizat în perioada 18-20 martie 2018 la Dusseldorf, Germania. De asemenea, proba de băuturi spirtoase băuturi pe baza de vin cu Marea Medalie de Aur va fi înscrisă la Salonul Internațional de Vin Vinitaly – organizat în perioada 15-18 aprilie 2018 la Verona, Italia. Conform regulamentului concursului, numărul de distincții (medalii) nu poate depăși 40% din numărul total de probe intrate în concurs iar toate probele de vin ce au obținut un punctaj de peste 92 de puncte vor fi re-evaluate sâmbătă dimineață pentru alegerea celor 3 mari medali de aur.
    Tot în cadrul Festivalului vor fi organizate evenimente de degustare de vinuri. În cadrul acestor lecții, deschise publicului larg, vrâncenii pot învăța cum să deguste un vin și cum să facă o bună asociere a mâncării cu vinul. Toți cei interesați de modalitatea de degustare pot participa, în mod gratuit, la lecțiile organizate pe parcursul a trei zile de Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Organizația Somelierilor din România.
    Nu în ultimul rând, va fi organizat evenimentul velo „Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ediția a III-a, care are rolul de a promova obiectivele turistice, peisajele și tradițiile județului. Cicliștii sunt invitați să descopere farmecul celei mai mari podgorii din țară, unde se află mai multe beciuri și crame celebre. Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea „Bachus” este marcă înregistrată OSIM. Evenimentul atrage anual turiști și aduce un aport important la promovarea pe plan național și internațional a județului din punct de vedere oenologic, turistic, cultural, gastronomic și tradițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?