Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Incendiu pe o suprafață de două hectare, într-o pădure din Năruja. Pompierii și cetățenii s-au luptat cu flăcările mai mult de 24 de ore


 Un incendiu a cuprins, joi seara, o suprafață de două hectare, într-o pădure din Năruja, în zona Vetrila, aflată în raza de activitate a Obștii Silvice Năruja. Intervenția de stingere s-a desfășurat cu dificultate, în zonă nefiind acces la nici o sursă de apă. „În cursul serii de joi, în jurul orei 21.10, prin intermediul numărului de apel unic 112, s-a anunțat izbucnirea unui incendiu de pădure pe teritoriul comunei Năruja, punct Valea Zăbalei. Către locul indicat s-au deplasat pentru asigurarea primei intervenții reprezentanții SVSU Năruja și membrii Ocoalelor Silvice Năruja și Nereju. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta la litieră (strat de frunze moarte și alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure / n.r.), pe o suprafață de cca 2 ha. Din cauza zonei greu accesibile, caracterizată de relief specific montan, s-a intervenit cu mijloace de primă intervenție. Incendiul a fost localizat, iar zona a fost supravegheată pe parcursul nopții, iar datorită intervenției susținute, până în acest moment nu au fost afectați arborii din pădure”, a precizat vineri dimineață căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.

    Potrivit șefului Obștei Silvice Năruja, Valentin Popa, cauzele izbucnirii incendiului erau încă necunoscute în cursul zilei de vineri. Într-o postare pe facebook, acesta a precizat că la operațiunile de localizare și stingere au participat 16 lucrători silvici și 40 cetățeni, mobilizați de personal. Vineri seară, focul încă ardea mocnit, urmând ca la ora 20 să aibă loc un schimb al forțelor de intervenție.

 Căpitan Cristina Duță a precizat vineri seară că „intervenția pompierilor este extrem de dificilă deoarece zona este inaccesibilă autospecialelor de intervenție. Deplasarea se poate realiza doar cu autovehicule 6×6. Se acționează sustinut în vederea stingerii incendiului însă lipsa surselor de apa în apropiere îngreunează intervenția. Cu sprijinul autorităților publice locale care au pus la dispoziție două autovehicule tip TAF și bazine cubice din plastic în zona afectată s-a transportat apa din râul Zabala pentru a se putea acționa asupra focarelor de incendiu. Zona va fi monitorizată și pe parcursul nopții, iar mâine dimineață (sâmbătă – n.r.) se vor suplimenta forțele de intervenție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?