Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO : Record de participanți la evenimentul „Mausolee pe bicicletă”


119 cicliști din Vrancea, București, Iași, Galați, Bacău s-au înscris la cea de-a III-a ediție a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”. Este vorba despre un eveniment veloturistic cu o lungime de 150 km care își propune să promoveze mausoleele din județul Vrancea construite în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, și va fi organizat pe un traseu de 150 km pentru a permite cicliștilor să viziteze toate mausoleele. Evenimentul va debuta la ora 7.00 cu plecarea de la Mausoleul Eroilor din Focșani către Soveja. Traseul trece prin Odobești, Jariștea și Bolotești. La Mausoleul Soveja, participanții la eveniment vor fi serviți cu poale în brâu pregătite de femeile din sat, vor fi invitați să viziteze Mausoleul Soveja și se vor putea prinde în horă cu artiștii de la Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei” care vor susține un recital de cântece de cătănie.
    De la Soveja, participanții vor pedala spre Mausoleul Mărăști, unde cicliștii sunt invitați să viziteze poate cel mai spectaculos mausoleu de pe „Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial”. Oprirea de la Mausoleul Eroilor Mărăști va fi și momentul în care sponsorul principal al evenimentului va înmâna o bicicletă unuia dintre participanți! De la Mausoleul Mărăști cicliștii vor pedala spre Mausoleul Mărășești, punctul final al turei de ciclism „Mausolee pe bicicletă”. Aici, cicliștii vor primi un kit de participant cu produse promoționale. Tura de ciclism este 100% prietenoasă cu mediul. Prin urmare toate băuturile calde vor fi servite în pahare de carton, iar voluntarii evenimentului se vor asigura că deșeurile sunt colectate selectiv.
    „Mausolee pe bicicletă” este un eveniment de promovare a patrimoniului în rândul comunității de cicliști și este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură, Consiliul Județean Vrancea și Asociația Sportivă „VeloPower” cu sprijinul companiilor: Pandora Prod, Premium Porc Group, Altdorf Tehnik, UMO Serv, Paco, Resort Laguna, Autovip, Maressia, Magazinul cu biciclete, Caspro Publicitate. Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) sunt organizate în fiecare an, în luna septembrie, la inițiativa comună a Consiliului Europei și a Uniunii Europene. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează tuturor cetățenilor, oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?