Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

„Sanitarii Pricepuți” din Adjud, premiați de primărie


„Sanitarii Pricepuți” este un concurs pentru sănătate și prim ajutor organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România împreună cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acest concurs are scopul de a promova instruirea în domeniul de prim ajutor și educație pentru sănătate în rândul tinerilor din școlile gimnaziale și licee.
Anul acesta, în tabăra Poiana Pinului, Buzău, s-a desfășurat etapa  națională a acestui concurs, secțiunea gimnaziu, la care s-au prezentat câștigătorii locului I din 44 județe ale țării. Echipajul Școlii „Mareșal Alexandru Averescu”, Adjud, format din elevele Crăciun Iustina, Mărcuță Anissa, Fîșic Ioana, Visu Teodora, Trifan Alexandra și profesorul coordonator Stratulat Josekpini, a avut onoarea de a participa și de a reprezenta județul Vrancea.
În urma susținerii probei teoretice și a celei practice, echipajul Vrancei a reușit să fie în primii 10 obținând o binemeritată mențiune. Este un succes deoarece elevele din componența echipajului sunt doar în clasa a VI-a, fără noțiuni de anatomie care se predau abia în clasa a VII-a. Peformanța lor a fost susținută și încurajată într-un cadru festiv, în prima zi de an școlar, de către conducerea primăriei prin persoana domnului primar Constantin Armencea, care a oferit premii acestor elevi, în valoare de 1000 roni.
Adresăm multe mulțumiri pe această cale și Societății de Cruce Roșie, Filiala Vrancea, pentru sprijinul acordat (materiale necesare pregătirii) și pentru îndrumările prețioase ale Doamnei Lidia Boc, care ne-a fost mereu aproape în perioada pregătirii pentru acest concurs.

Profesor de biologie Josekpini Stratulat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?