Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Liviu Pop: Paza unităților școlare este în continuă modernizare


Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți la Buzău că paza în școli este în continuă modernizare și că în acest moment nu se poate spune că există o siguranță a elevului și a profesorului în toate unitățile școlare din România. „Alături de autoritățile locale asigurăm paza în școli și lucrul acesta îl facem prin strategia pentru combaterea violenței în unitățile școlare. Cine este mai bine să asigure paza unităților școlare, aici descentralizarea își spune cuvântul, sunt situații în care poliția locală asigură acest lucru, sunt situații în care asigură firmele de pază’, a afirmat ministrul Educației.
Ministrul Pop a mai spus că există și un județ pilot în care se folosește butonul de panică și „care a dat bune rezultate”. „Anul trecut într-un județ s-a pilotat un fel de buton de panică, dacă îl putem numi așa, ori de câte ori apăreau violențe la nivelul unității școlare se acționa la un buton de panică conectat la 112 și lucrurile mergeau foarte bine. Este o continuă modernizare a pazei în școli, astăzi nu putem spune că avem o siguranță a elevului și a profesorului în toate unitățile școlare din România, dar în paralel cu celelalte măsuri ne vom ocupa și de acest aspect’, a declarat ministrul.
Ministrul Educației, Liviu Pop, a participat marți, la Buzău, la sărbătorirea a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?