Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Polițiști loviți și amenințați cu moartea de un recidivist condamnat pentru omor


Bărbatul din comuna Popești, care în luna august a lovit doi polițiști de la Secția de Poliție Rurală Cotești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj. Conform rechizitoriului, Luiz Marieano A. a comis faptele în seara zilei de 12 august. Atunci, el i-ar fi lovit și amenințat cu moartea pe cei doi lucrători de poliție care se aflau în exercitarea legală a atribuțiilor de serviciu, fiind în timpul unei acțiuni pentru aplanarea unui scandal public.
    În timp ce executau serviciul de patrulare, oamenii legii au fost anunțați că un bărbat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, face scandal în public și ar fi agresat un bătrân. În urma sesizării primite, polițiștii s-au deplasat la fața locului, au luat legătura cu persoana care a făcut sesizarea pentru a afla unde este bărbatul reclamat, după care au mers la imobilul indicat. Din curtea unei case a ieșit inculpatul, care era băut, ulterior constatându-se că avea 0,71 mg per litru alcool pur în aerul expirat. Inculpatul s-a apropiat de lucrătorii de poliție, moment în care ei i-au cerut să se legitimeze. Nu s-a conformat și a devenit agresiv, lovindu-l cu palma pe unul dintre polițiști. În acel moment, bărbatul a fost încătușat, iar în timpul acțiunii de imobilizare, el l-a mușcat de deget pe unul dintre polițiști. În timp ce era cu cătușele la mâini, inculpatul s-ar fi trântit pe pietriș și și-a provocat leziuni în zona feței. În rechizitoriu se mai arată că în momentul în care oamenii legii încercau să-l urce în mașină pentru a-l duce la Secție, inculpatul a lovit una din portierele mașinii.
Nici pe drumul către Secția de Poliție nu s-a mai liniștit, continuând că fie agresiv și să amenințe. În rechizitoriu se arată că în timp ce era în mașina de poliție, bărbatul i-ar fi amenințat cu moartea pe cei doi lucrători, spunându-le că el a mai fost condamnat pentru omor și că „nu știu cu cine se pun”. Totodată, el i-ar fi rupt și cămașa unuia dintre oamenii legii. Martorii au confirmat spusele polițiștilor, cu excepția unei singure persoane, din curtea căreia a ieșit inculpatul și care a avut o altă variantă. Susținerile sale nu au fost confirmate de nici un alt martor.
    Unul dintre lucrătorii de poliție a avut 5-6 zile de îngrijiri medicale, în timp ce al doilea nu a necesitat nici o zi. La audieri, inculpatul nu a recunoscut. A spus că el nu i-a lovit și nici nu i-a amenințat pe oamenii legii, adăugând că el a fost lovit în timp ce se afla în mașina de poliție în zona coastelor și peste față.
    După comiterea faptei, bărbatul care este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de ultraj a fost arestat preventiv. La data de 8 septembrie a.c., măsura arestului preventiv i-a fost menținută. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului, A(…) Luiz Marieano, cu antecedente penale, trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj (…) în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului A(…) Luiz Mariano, dispusă (…) de Judecătoria Focșani (…) începând cu data de 11.09.2017 și până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile (…)”, a hotărât instanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?