Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Ambasadorul Marii Britanii vine la Focșani Blues Festival


    Excelența Sa Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Paul Brummell, va participa, astăzi, la prima zi de concerte din cadrul Festivalului de Blues de la Focșani. Ambasadorul Regatului Unit va începe vizita de astăzi la Primăria Focșani, unde se va întâlni cu primarul Cristi Misăilă.
    Evenimentele organizate în cadrul Focșani Blues Festival, ediția a doua, au început, aseară cu Romanian Blues Challenge 2017, concursul organizat de Asociația Culturală ESTICA și Fundația BlueSylvania, sub egida European Blues Union. Înainte de concurs au cântat patru tineri de la Școala „Collavini Art” (FOTO). La concurs s-au înscris patru trupe de blues, respectiv AXIS din Timișoara, Iulia Em din Sibiu, 30 Music Street și Othello Piano Trio din București. Concertele au avut loc în interiorul Ateneului. Câștigătorii competiției vor fi răsplătiți de către Asociația Estica cu acoperirea totală a costurilor de participare la European Blues Challenge 2018, concurs ce va avea loc în Norvegia.
    Ediția din acest an a Festivalului aduce mai multe noutăți din partea organizatorilor, respectiv o scenă mai mare, o zonă de Food&Bar, o rulotă Sigurec. Nu vor lipsi evenimente precum workshop-ul Downhome Blues, sustinut de Vali ‘Sir Blues’ Răcilă, astăzi, de la ora 11:00, în foișorul din Grădina Publică.
    Organizatorii Focșani Blues Festival aduc și în acest an nume mari ale acestui gen muzical, artiști care vor cânta pentru prima oară în România. Gazdă și prezentator al FBF.02, este Earl Thomas, artistul prezent anul trecut pe scena Focșani Blues Festival, ce revine la invitația organizatorilor pentru a fi alături de publicul focșănean.
    Prima seară, 8 septembrie, începe cu Chris Cigolea și Barbra Lica & Friends (Canada), Big Daddy Wilson (SUA), Erja Lyytinen (Finlanda), Travellin’Brothers Big Band (Spania).    
    Sâmbătă, 9 septembrie, pe scenă vor urca The Two (Elveția), King Size Slim (Marea Britanie), Sax Gordon&Band (SUA), Annika Chambers & The Igor Prado Band (Brazilia).
    În ultima seară de concerte pe scenă vor urca Joe Rusi Trio (Norvegia), Grainne Duffy (Irlanda), Mike Andersen (Danemarca) și Sugaray Rayford Band (SUA).     Organizatorii estimează că vor fi prezenți 15-18 mii spectatori în cele trei zile ale festivalului. Pentru a atinge această țintă, organizatorii vor să atragă spectatori din orașele limitrofe și vor asigura inclusiv transportul cu autocare pentru iubitorii de blues din Galați, Buzău, Bacău, Brăila, Tecuci, Adjud, Râmnicu Sărat, Panciu, Mărășești. Numărul de locuri pe scaune și bănci va crește la 1500 iar 120 de voluntari vor ajuta la buna desfășurare a manifestărilor. De asemenea, scena va avea dimensiuni mai mari decât anul trecut și vor fi amplasate trei ecrane pentru vizionarea concertelor. La fel ca anul trecut, serile de muzică vor continua la Restaurantul Intim cu momente de jam session la care vor participa artiștii de la Festival dar și alte trupe invitate special pentru aceste evenimente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?