Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Razie a polițiștilor în rândul motocicliștilor. Inspectorii DSP Vrancea au măsurat „nivelul de presiune acustică“


Motocicliștii care s-au deplasat pe raza municipiului Focșani, la finele săptămânii trecute, au avut parte de controale din partea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Vrancea. Au fost vizați conducătorii de motociclete care poluează fonic sau comit abateri care pun în pericol siguranța circulației. În această acțiune au fost angrenați și inspectori din cadrul DSP Vrancea care au măsurat nivelul de presiune acustică cu ajutorul unui sonometru, după cum se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Vrancea.
    „În perioada sfârșitului de săptămână polițiștii focșăneni au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de motociclete care poluează fonic sau comit abateri care pun în pericol siguranța circulației. În această acțiune au fost angrenați și inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea care au măsurat nivelul de presiune acustică cu ajutorul unui sonometru. Acțiunea s-a desfășurat pe arterele principalele de circulație din municipiul Focșani și în zonele unde existau sesizări ale cetățenilor privind poluarea fonică, pe timpul serii și mai ales al nopții.
    În total au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care pentru poluarea fonică -7  (5 motocicliști și 2 conducători auto), conf. art. 148 pct.17 din regulament și art. 100 alin.1 pct.17 din OUG 195/2002 rep, în valoare de valoare 4480 lei, fiind reținut și un permis de conducere.
    Totodată au mai fost constatate și trei infracțiuni.
    Acțiunea și-a îndeplinit obiectivul, având în vedere faptul că s-au diminuat cazurile de poluare fonică pe timpul serii și al nopții și nu s-au produs nici un accident rutier grav în care să fie implicați motocicliști.
    Acțiunea a urmărit conștientizarea conducătorilor de motociclete asupra riscurilor la care se expun atunci când încalcă prevederile legale și determinarea acestora de a respecta nivelul fonic în staționare sau în mers.
    Atragem atenția conducătorilor de motociclete și mopede de a nu tura excesiv motoarele, de a nu efectua modificări neomologate la sistemul de evacuare al motocicletelor, de a nu schimbă benzile de circulație fără a se asigura, să nu depășească coloanele de autovehicule oprite la semafor, să nu circule în paralel cu alți conducători de motociclete și mopede, cu viteză excesivă, cu anvelope uzate, de a  păstra contactul cu partea carosabilă cu ambele roți, să nu conducă motociclete fără a purta casca de protecție, să nu lase liber ghidonul și să nu monteze accesorii neomologate la motociclete”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Vrancea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?