Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

PSD reclamă „abuzurile săvârşite împotriva statului de drept“


Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a transmis o scrisoare de informare tuturor ambasadelor din statele membre UE și NATO cu privire la abuzurile săvârșite împotriva statului de drept în România.
Conform unui comunicat remis, vineri, social-democrații subliniază că tentativa de a continua angajarea răspunderii pe Legea Educației în condițiile în care Curtea Constituțională a declarat că acest demers este neconstituțional reprezintă ”un atentat la statul de drept și el trebuie semnalat cât mai rapid și cât mai puternic tuturor celor interesați ca România să rămână o democrație autentică”.
În scrisoare, liderul PSD le aduce la cunoștință ambasadorilor existența riscului ”pulverizării statutul de drept în România”, prin continuarea procedurii angajării răspunderii Guvernului pe Legea Educației și, de asemenea, faptul că, pentru prima oară în istoria ultimilor 20 de ani în România, un Guvern își asumă să ignore cu bună-știință o decizie a Curții Constituționale.
„PSD atrage atenția că instituirea unui astfel de precedent ar arunca practic în aer orice principiu democratic și orice iluzie că România este un stat modern și în care instituțiile funcționează. (…)PSD speră ca această informare să determine o reacție de atenționare cu privire la acest abuz fără precedent”, adaugă comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?