Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO : Senatorul Ecaterina Andronescu la Școala de Vară a TSD Vrancea: Există riscul ca tinerii să-și construiască o lume virtuală, numai a lor


Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, a declarat, în a doua zi a lucrărilor Școlii de vară a TSD Vrancea, că Uniunea Europeană a reprezentat șansa pentru ca România să devină parte integrantă dintr-un proiect grandios, care are ca principale obiective securitatea, crearea unei piețe comune și creșterea nivelului de trai pentru toți cetățenii statelor membre. „Preluarea președinției de către România reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca țara noastră să contribuie în mod direct la evoluția Uniunii Europene. Preluarea președinției reprezintă cea mai bună șansă de promovare economică, comercială sau investițională, turistică și culturală, pe care România o are!”, a spus senatorul Cristian Dumitrescu, subliniind rolul foarte important pe care îl au tinerii în viitorul Uniunii Europene.
Senatorul Ecaterina Andronescu a declarat, la rândul său, că educația este cel mai important element pentru fiecare persoană, este cea care ajută la dezvoltarea fiecărui individ. „Școala este de interes general și toate statele sunt frământate de educația cetățenilor lor și caută cele mai bune soluții de dezvoltare a educației. Trăim o perioadă în care schimbările sunt fără precedent. Deja suntem în situația în care tinerii cu siguranță nu vor mai avea numai un singur job și trebuie să aibă puterea să se adapteze acestor realități. Cel școlit va trebui să aibă acea capacitate de a nu fi stresat de mediul în care trăiește și să facă față acestor provocări noi, cum este aceea de a avea mai multe joburi”, a spus Ecaterina Andronescu.
Senatorul social democrat a arătat ca un element foarte important pentru educația tinerilor este creativitatea. Andronescu a susținut ca omul nu evoluează dacă este lipsit de creativitate. „Nu poți să faci același lucru mereu fără să aduci elemente de noutate. În realizarea acestor deziderate, șansa noastră este să ne folosim de tehnologie și de inovație”, a precizat Ecaterina Andronescu.
O altă temă abordată de fostul ministru al Educației a fost cea a folosirii excesive a tehnologiei, care poate crea o lume virtuală ce nu are legătură cu realitatea. Senatorul  a arătat că această explozie tehnologică poate fi folosită în educația tinerilor generații. „Abordarea excesivă cu tehnologia de vârf este de natură de a ne atrage atenția aspra unui fenomen: riscul ca tinerii să-și construiască o lume virtuală, numai a lor. Trebuie să avem o măsură a ceea ce facem. De aceea cred că fără să exagerăm cu tehnologia, putem spune că are și un rol în dezvoltarea individului, cel puțin în cazul memoriei vizuale”, a arătat Ecaterina Andronescu.

„Trebuie să găsim soluții pentru ca generația tânără să nu mai plece din țară”

Senatorul social democrat a atras atenția asupra unui fenomen care afectează grav țara noastră și anume scăderea demografică. „România se confruntă cu o scădere demografică fără precedent. Este de două ori mai mare decât cea a Germaniei. Trebuie să găsim soluții pentru ca generația tânără să nu mai plece din țară. În anul 2016 au plecat din țară 210 mii de tineri. Dacă exodul acesta va continua, scăderea demografică va fi și mai mare, va fi o nenorocire pentru România”, a susținut fostul ministru al Educației.
Ecaterina Andronescu a făcut apel la tinerii prezenți la Școala de vară să pună accent și să promoveze simțul patriotic, susținând că nu este normal ca românii să accepte că țara noastră este una de mâna a doua. „Nu pot să cred că toți românii acceptă că țara noastră este de mâna a doua sau se află pe palierul de jos al Uniunii Europene. Nu putem să spunem că școala românească este la nivelul de jos, acolo unde alții ar vrea să ne vadă. Avem atât de mulți tineri și nu numai care lucrează în țări din Europa, iar unii dintre aceștia dețin unele din cele mai importante funcții din state din toată Europa”, a susținut senatorul social democrat.
Ecaterina Andronescu a spus ca avem o țara binecuvântată și că, chiar dacă a vizitat foarte multe țări, „România este cel mai frumos loc din lume!”

România trebuie să își stabilească prioritățile la preluarea președinției UE 

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat ca trebuie stabilite care sunt obiectivele României în plan european, în contextul preluării președinției UE de către România. „Avem nevoie de un dialog amplu, politic, societate, mediu sindical, academic, patronat, cu toții trebuie să participe la realizarea acestor obiective”, a arătat Victor Negrescu.
Acesta a precizat ca președinția UE oferă României posibilitatea să pună în aplicare o serie de proiecte. „Trebuie să realizăm dezbateri în acest sens și să stabilim clar care sunt prioritățile României la nivel european, la preluarea președinției UE din 2019. Trebuie să ne pregătim într-o manieră adecvată pentru preluarea președinției UE. Este vorba de 1500 de experți implicați direct în activitatea UE. De aceea trebuie să știm clar ceea ce ne dorim să facem odată preluată președinția UE”, a mai spus ministrul delegat Victor Negrescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?