Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

PREŞEDINTELE NOSTRU, FRATELE DUMNEALUI ŞI BERCEA MONDIAL


Majoritatea posturilor de televiziune și a presei scrise, din care excludem desigur pe cele aservite actualei puteri portocalii, au redat pe larg imagini sau comentarii legate de cele trei personaje menționate în titlul articolului, de legăturile existente sau bănuite a exista între acestea.
Am văzut cu toții, cum acest personaj malefic din sudul țării, lider marcant al lumii interlope, se afla în anturajul Președintelui nostru și al fratelui acestuia, cum cu nonșalanță agăța de gâtul primei doamne a țării un colier, probabil dintr-un metal prețios.
Mai mult, chiar zilele trecute tot presa a relatat că din anumite surse ale parchetului ar rezulta că Bercea Mondial ar fi dat mită fratelui președintelui 300.000 de euro și că ar fi urmat să mai primească alți 400.000 de euro, în scopul de a-l ajuta în dosarele pe care le are în instrumentare. De ce oare nu se sesizează din oficiu distinsul nostru D.N.A. și de această dată?
Arestarea „cumătrului oltean” de către o instanță de judecată curajoasă de la Vâlcea, la propunerea unui procuror de asemenea curajos (acest procuror nu face însă parte din structura D.N.A.), care a reacționat violent la aflarea veștii deloc îmbucurătoare că dosarul cauzei i-a fost luat la Curtea de Apel Craiova, demonstrează că sistemul portocaliu, cel puțin în mediul organelor judiciare, mai are și fisuri, care pot fi exploatate în interesul legii.
Nu comentăm motivele invocate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru justificarea preluării acelui dosar, deoarece este posibil ca acestea să fie întemeiate. Ceea ce interesează de acum încolo este soluția care se va dispune în acest dosar, precum și în altele și sancțiunea de drept penal ce va fi aplicată cumătrului Președintelui nostru.
Aceste întâmplări care din păcate confirmă regula impusă la partidul portocaliu conform căreia pentru atingerea scopurilor propuse nu contează mijloacele aplicate, sunt de natură a aduce mari prejudicii de imagine instituției din vârful statului de drept.
De asemenea, prezența șefului statului în anturajul unui membru marcant al lumii interlope de la Vâlcea, a adus și va aduce proteste în rândul populației civile.
După aceste evenimente, cea mai mare problemă care rămâne este legată de prezența șefului statului la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii, situație în care, potrivit dispozițiilor constituționale, acesta va trebui să le conducă.
Oare cum se vor simți distinșii magistrați care conduc destinele justiției din România în momentul în care cumătrul lui Bercea Mondial le va conduce șe-dințele? Răspunzând tot eu la această întrebare cam incomodă pentru ambele părți aflate în discuție, folosind o exprimare blândă, consider că nu se vor simți deloc comod.
Cu toate acestea consider că există o soluție pentru rezolvarea acestei situații neplăcute, și anume, aceea ca șeful statului să nu mai meargă la Consiliul Superior al Magistraturii. Oricum de câte ori a vizitat această instituție sau a avut ocazia, nu a făcut altceva decât să insulte magistrații într-o manieră mai mult sau mai puțin transparentă și directă.
Apreciem în final că toate aceste evenimente neplăcute pentru toate instituțiile implicate, dar plăcute pentru unii membri marcanți ai lumii interlope, pot fi evitate, cu condiția ca organele și instituțiile statului să evite asemenea prietenii. Dar oare poate fi posibil acest mod de acțiune? Avem unele rețineri, cu toate că nimic nu pare a fi imposibil, mai ales că Bercea Mondial pare a fi sacrificat deja de rudele lui de la București și Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?