Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primăria Odobești organizează „Velopower Grapes MTB Race Odobești 2017“


Primăria Odobești împreună cu Velo Power organizează evenimentul „Velopower Grapes MTB Race Odobești 2017”, care va avea loc în data de 17 septembrie. Competiția va demara din parcul orașului Odobești cu direcția Măgura Odobești, una din dintre referințele județului Vrancea și o adevărată perlă a României cu o altitudine de 1000 m (al III-lea cel mai înalt deal din țară, după dealul Chiciora – 1218 m și dealul Matau – 1017 m). Organizatorii au pregătit două trasee cu grad de dificultate diferit. Astfel, un traseu este pentru cei mai experimentați și care vor să ajungă în vârful Măgura Odobeștilor, traseu care în prima jumătate a concursului va fi dominată doar de cățărare, iar la întoarcere de coborâri tehnice și cărări vălurite. Cel de-al doilea traseu este mult mai mic și va ocoli dealul Măgura Odobeștilor.
„Pe tot parcursul traseului veți avea ocazia să admirați bogățiile zonei Odobestilor, dar și arii întinse de pădure deasă, ce ascund două lăcașuri de credință foarte importante din zona – Mănăstirea Sfinți Voievozi și Mănăstirea Tarnița. La întoarcere concurenții vor fi întâmpinați într-o atmosfera de sărbătoare, cu pasta party ce poartă amprenta Velopower cu muzică și povești de pe traseu”, se arată în mesajul organizatorilor.
    Evenimentul are loc la doar o zi distanță de cea de-a treia ediție a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”. Consiliul Județean Vrancea împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură și Velo Power organizează, pe data de 16 septembrie, cu ocazia Zilele Europene ale Patrimoniului, cea de-a treia ediție a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”. Sub sloganul „pedalăm eroic pe drumul de glorie al armatei române în primul război mondial”, aproximativ 160 de participanți vor parcurge un traseu de 154 de kilometri. Plecarea va avea loc la ora 7.00 de la Mausoleul Focșani pe traseul Focșani – Odobești – Èšifești – Vidra – Vizantea Livei – Mausoleul Eroilor Soveja – Mausoleul Eroilor Mărăști – Mausoleul Eroilor Mărășești (Finish, estimativ ora 18.00). De la Mausoleul Eroilor Mărășești cicliștii vor fi transferați la Focșani cu microbuze, iar bicicletele cu o mașină tip platformă. „Acest eveniment nu se dorește să fie doar un eveniment destinat cicliștilor, ci este un eveniment de promovare a mausoleelor din Vrancea și a drumului de glorie al armatei române în Primul război mondial, în comunitatea celor pasionați de ciclism și velo turism. Vreau să mulțumim companiilor care susțin cu servicii și produse acest  eveniment”, a spus directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?