Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO : Absolvenții cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați la Inspectoratul Școlar


Cei 23 de elevi care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și Felicia Arion, zecista de la BAC, au fost premiați cu diplome și bani de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ). Ieri, la sediul IȘJ, au fost prezenți elevii și părinții acestora pentru a primii banii alocați  de Ministerul Educației Naționale (MEN).
Astfel, absolvenții de clasa a VIII-a au primit câte 1000 de lei, iar eleva cu media 10 la examenul național de bacalaureat a fost premiată cu 3000 de lei. Premierea s-a făcut în baza OMEN nr.4594/2017, în prezența inspectorului școlar general Dorin Cristea, a inspectorului școlar general adjunct Aurel Șelaru și a inspectorului pe programe educaționale Mihaela Simion. „Știu că aceste note vă reprezintă și sunt suma eforturilor muncii voastre de elevi. Vă felicit și vă mulțumesc pentru rezultatele voastre deosebite. Totodată, le mulțumesc cadrelor didactice care v-au impulsionat în obținerea de note foarte bune și nu în ultimul rând aduc mulțumiri părinților voștri care au fost mereu alături de voi și sunt bineînțeles principalii voștri sponsori. Felicitări încă o dată și mult succes pe departe”, a transmis Dorin Cristea.
„Din punctul meu de vedere, totul a început în clasa a IX-a, nu m-am pregătit doar în clasa a XII-a. Este o muncă ce se face în timp, nu poți să acumulezi atât de mult într-un singur an de zile, dacă ne referim la cele trei materii pentru bacalaureat. Ceea ce am învățat eu este că perseverența și dorința de a-ți atinge idealurile întotdeauna dă roade dacă este vorba de o muncă susținută și cred că este vorba în mai multe domenii, nu numai când vine vorba de un examen”, a precizat Felicia Arion, singura elevă din Vrancea care a obținut media 10 la bacalaureat.

Felicia Arion este acum studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Deși spune că banii sunt bineveniți.
Monitorul de Vrancea vă prezintă lista cu elevii premiați ieri la IȘJ Vrancea: Evaluare Națională: Diana Maria Răcoșanu de la Colegiul Național Unirea, Alice Elena Ciontu, Daria Antonescu, Elena Raluca Bostănaru, Andra Mircea, Ana Maria Preda, Ștefan Alexandru Zdrăhuș de la Colegiul Național Al. I. Cuza, Cosmina Bianca Buruiană, Mihnea Alexandru Călugăru, Alexandru Ștefan Ciornei, Tudor Mihai Drăgan, Rareș Constantin Fiștoc, David Lefter, Vlad Simulescu, Miruna Daniela Toader, Ana Maria Udrea, Ioana Teodora Vaipan, Răzvan George Zanfir de la Åžcoala Åžtefan cel Mare Focșani, Brîndușa Andreea Simerea, Sara Vasile de la Åžcoala Anghel Saligny Focșani, Mihaela Margareta Frunză de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, Andrei Sebastian Lefter de la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești, Daniel Ionuț Postăvaru de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani; Bacalaureat: Felicia- Manuela Arion de la Colegiul Național Unirea din Focșani.
Ieri, consilierii locali focșăneni au aprobat ca toți elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat să fie recompensați și de administrația locală. Absolvenții de clasa a VIII-a vor primi câte 500 de lei, iar absolventa de liceu 1.000 de lei. În ședința de ieri a Consiliului Local Focșani, liberalii au dat dovadă din nou de populism și demagogie când s-a discutat acest proiect, în condițiile în care nu au aprobat un altul, a cărui finalitate era reabilitarea Școlii nr. 3 din municipiu, cu bani de la guvern. Ei au propus o sumă foarte mare pentru un singur absolvent cu media 10, în condițiile în care mai sunt alți 23 cu aceeași medie, dar și olimpici naționali și internaționali care au primit sume mult mai mici.  

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?