Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ministerul Educației a prelungit mandatul de inspector școlar general adjunct al profesorului Aurel Șelaru



 Ministerul Educației Naționale (MEN) a prelungit mandatul de inspector școlar general adjunct al profesorului Aurel Șelaru. Acesta fusese numit în funcție, cu delegație, până la 31 august, mandatul fiindu-i prelungit după această dată. Aurel Åželaru este profesor cu gradul didactic I și are peste 14 ani vechime în învățământ, fiind titular la Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești și Åžcoala Gimnazială „Gheorghe Asănache” Bordești. El a activat și ca vicepreședinte al Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea. „Mă bazez pe experiența mea de la sindicat. Legislația în domeniu nu e o noutate pentru mine. Interesul este al învățământului, iar lucrurile trebuie să meargă foarte bine. Poți să îi ajuți pe oameni indiferent de locul unde ești. Trebuie să își pese și să te implici așa cum trebuie”, ne-a declarat inspectorul școlar general adjunct. Profesorul Aurel Șelaru este numit în funcție prin detașare, în interesul învățământului, până la organizarea concursului de către MEN, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017-2018, cu rezervarea catedrei pe care este titular.
 După demiterea inspectorului școlar general Dorin Cristea, MEN a decis să organizeze o selecție de CV-uri pentru cele două funcții de conducere din cadrul  Inspectoratului școlar Județean Vrancea (IȘJ). Până în prezent, nu au fost anunțate rezultatele selecției. Potrivit unor surse, pentru funcția de inspector general sunt cinci candidați, respectiv profesorul Ionuț Èšandără, fost inspector școlar, Lauriana Ailincuței, fosta directoare a Liceului Pedagogic, Adrian Atarcicov, profesor la Colegiul Unirea, Cristina Gheorghiță, fosta directoare a Colegiului Economic, și Eleonora Dărmănescu, profesor la Liceul Ioan Slavici Panciu, în prezent inspector școlar pentru management și biologie. 

UPDATE! 
Profesoara Eleonora Dărmănescu ne-a contactat telefonic pentru a ne spune că zvonurile nu sunt reale și că nu și-a depus CV-ul la minister. 
 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?