Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

La revedere, BIBLIOvacanţa! Festivitate de închidere a ediției din acest an


Astăzi, începând cu ora 11.00, la Secția pentru Copii și Tineret „Oana -Diana Renea” a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va avea loc festivitatea de închidere a ediției de anul acesta a „BIBLIOvacanței”. Ajunsă la a IX-a ediție, „BIBLIOvacanța” a cunoscut, în toți acești ani, un succes deosebit, reușind ca prin multitudinea și varietatea cluburilor pe care le-a oferit să răspundă nevoii de petrecere a timpului liber a tuturor participanților.
Astfel, la Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în perioada vacanței mari, s-au desfășurat Cluburile gratuite de vacanță destinate elevilor, unde aproximativ 50 de copii au trecut zilnic pragul bibliotecii, s-au distrat, au învățat și au socializat. Cei care au ales să-și petreacă timpul liber în mod plăcut și creativ la bibliotecă au participat, timp de 8 săptâmâni, la șase cluburi gratuite de vacanță și anume: lectură, pictură, handmade, film, engleză și matematică distractivă.
Partener în acest proiect a fost, și în acest an, Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, reprezentat de comisar Monica Manolache și subcomisar Crina Toader, care au prezentat copiilor proiectul „Vacanță în siguranță”, prin jocuri interactive, cu reguli despre siguranța rutieră, pe internet, la școală, pe stradă și acasă. „Intitulat „La revedere Bibliovacanța”, evenimentul de final este dedicat participanților, voluntarilor și colaboratorilor implicați și, deopotrivă, părinților și bunicilor ce vor fi prezenți alături de noi. Va fi un prilej de bucurie pentru toți cei peste 200 de copii care au participat în această vară la cluburi, care se vor întâlni și vor schimba păreri despre activitățile la care au participat. Aceștia au pregătit, împreună cu bibliotecarii, voluntarii și coordonatorii de cluburi, activități diverse și mici surprize. Mici puneri în scenă pregătite la clubul de lectură, expoziții ale obiectelor manufacturate cu grijă la clubul de handmade, expoziție de desene și afișe, dansuri interactive la clubul de engleză și o scurtă trecere în revistă a tuturor cunoștințelor acumulate în această vară, înmânarea diplomelor pentru voluntari și participanți, vor fi principalele repere ale evenimentului”,  a declarat bibliotecar Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru copii și tineret a Biblioteci Județene.

Biblioteca mulțumește voluntarilor și colaboratorilor

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a transmis mulțumiri voluntarilor și colaboratorilor care continuă să contribuie la derularea proiectului „Bibliovacanța”: Pompilia Bărbosu – profesor limba română, Sibechi Constantina – pedagog terapeut, Marilena Åžerbănuț – trainer certificat ANC, Laura Dumitru, Ștefan Dumitru și Mihai Lăduncă – profesori artă plastică, Virginia Dorobăț, Oana Alex – profesori învățământ preșcolar, Mirela Pârvu – profesor matematică, comisar Monica Manolache și subcomisar Crina Toader – Inspectoratul Județean de Poliție.
De asemenea, echipa Bibliotecii Județene mulțumește „Roman’s” pentru sponsorizarea cu surprize dulci a acestui eveniment. „În acest proiect derulat pe toată perioada vacanței de vară sunt implicate o frumoasă echipă de voluntari, elevi și studenți: Pîrlog Andra Teodora, Mocanu Roxana-Paula, Cătănoiu Alexandra, Ghidiu Codrin, Paul Ungureanu, Ana Maria Lazăr, Nica Claudia, State Andreea, Oprea Simona, Dănilă Florentina, Năstase Alexandra, Sebe Alexandra, Semaca Alexandra Mihaela, Saghin Ovidiu, alături de colegele noastre bibliotecare: Olaru Maria-Cristina, Tafta Rodica, Chirilă Mariana, Pleșcan Cătălina și Roxana Făcăoaru. Vă așteptăm cu drag să spunem „La revedere BIBLIOvacanței”, joi 24 august, ora 11.00, la Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea”, a transmis Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?