Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

O femeie şi nepotul său au suferit arsuri grave, în încercarea de a stinge flăcările care le-au cuprins casa


Două incendii de proporții au avut loc în noaptea de duminică spre luni. Potrivit ISU Vrancea, în cursul nopții de duminică, în jurul orei 23.10, două  echipaje de pompieri militari din cadrul Statiei Panciu au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la un adăpost de animale în comuna Străoane, sat Muncelu. Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu reprezentanții SVSU din localitate. Flăcările au cuprins cu rapiditate acoperișul clădirii, construită pe o suprafață de aproximativ 100 mp, precum și plantele furajere si cerealele depozitate în interior. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui trăsnet. În urma incendiului, au ars circa 8 tone lucernă și aproximativ 1,5 tone grăunțe porumb aflate în interior.
Cel de-al doilea incendiu a izbucnit în jurul orei 04.05, la o locuință din comuna Cotești, localitatea Budești. O femeie în vârstă de 89 de ani și nepotul său au suferit grave arsuri, fiind transportați de urgență la Spitalul Județean. „M.V., femeie în vârstă de 89 de ani din localitatea Budești, prezintă arsură prin flacără, grad II-III, brațe bilateral, față torace anterior, coapsă bilateral, genunchi bilateral. Pacienta se internează la chirurgie plastică. M.N., bărbat în vârstă de 38 de ani din Iași, arsură de grad I-II față și braț stâng. Pacientul se internează la chirurgie plastică”, se arată în buletinul de presă al unității medicale.
Potrivit ISU Vrancea, au ars bunuri de uz casnic depozitate în trei camere, precum și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aprox 200 mp. „În jurul orei 04.05, la dispeceratul comun ISU-SAJ, s-a primit un apel care anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Cotești, în satul Budești. Imediat s-au deplasat către locul indicat 2 autospeciale cu apă și spumă și un echipaj Smurd din cadrul DP Focșani. În momentul sosirii forțelor de intervenție, în afara imobilului afectat de flăcări, au fost identificate 2 persoane care, în încercarea de a limita propagarea flăcărilor, au suferit arsuri. Incendiul se manifesta cu violență în interiorul imobilului, fiind afectat și acoperișul. În urma acestuia, au ars bunuri de uz casnic depozitate în 3 camere, precum și acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aprox 200 mp. O femeie, în vârstă de 89 ani, a suferit arsuri pe cca 50% din suprafață corpului. Aceasta a fost preluată de echipajul Smurd care i-a acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, după care a transportat-o la SJU Focșani.  Nepotul acesteia, în vârstă de 38 ani, a suferit arsuri la nivelul capului și intoxicație cu cum, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la aceeași unitate spitalicească. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?