Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO : „Mă duc acasă și dau foc la livadă“! DESANT al polițiștilor de la Criminalitate Economică în Piața Moldovei


Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea au acționat ieri în Piața Moldovei din municipiul Focșani, precum și în filtrele instituite pe raza localităților Gologanu și Nănești. Aceștia au luat la control toți comercianții care vând legume și fructe. Mai mulți vânzători au ascuns marfa și au părăsit tarabele. În schimb toți cei care au rămas au trebuit să prezinte actele la control. Timp de cinci ore, oamenii legii au verificat 79 de agenți economici și au aplicat 51 de amenzi în valoare de peste 138.000 lei. Totodată au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 2.500 lei. „În data de 13 iulie a.c., între orele 07.00-12.00, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vrancea, împreună cu lucrători din cadrul Poliției municipiului Focșani, însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea și specialiști din cadrul D.A.J. Vrancea, au acționat în Piața Moldovei din municipiul Focșani, precum și în filtrele instituite pe raza localităților Gologanu și Nănești. Acțiunea desfășurată astăzi (ieri – n.r.) pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se comit pe piața produselor din sectorul agroalimentar, a avut drept scop protejarea populației împotriva unor activități de comerț ilicite. În cadrul acestei acțiuni s-a urmărit cu predilecție modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 145/2014 și ale Legii nr. 12/1990 rep. În urma activităților desfășurate au fost verificați 79 de agenți economici, din care 18 persoane juridice și 61 persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 51 de contravenții, în valoare totală de 138.250 lei, din care 22 de contravenții conform Legii nr. 12/1990 R, în valoare de 136.000 lei, 27 de contravenții conform Legii nr. 145/2014, în valoare de 2000 lei și 2 contravenții la alte acte normative. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 2585 lei”, se arată în comunicatul de presă de la IPJ Vrancea.

„Am muncit cinci ani în Italia și am investit toți banii în livada asta”

    Mulți dintre cei care comercializau produse agroalimentare nu aveau acte de proveniență a mărfii pe care o aveau spre vânzare. „Au controlat marfa de pe tarabă și urmează să primesc amendă. Dar acum sunt hotărâtă să mă duc acasă și dau foc la livadă. Am muncit cinci ani în Italia și am investit toți banii în livada asta. Atât de multe acte trebuie că până la urmă nu mai știi ce îți trebuie și ce nu. Păi dacă nu pot să vând fructele în piață, le dau foc sau le dau la porci”, s-a plâns Violeta Surlă din Gugești, care avea pe tarabă caise. Un alt comerciant a primit amendă pentru că nu avea trecută data pe actele de proveniență a mărfii pe care urma să o vândă. Acesta spune că abia sosise în piață și nu a avut timp să treacă data. Aceasta de regulă se notează în momentul în care pleci spre locul unde vei vinde marfa, iar pentru această abatere omul a fost amendat. „Am fost controlat de poliție, mi s-a dat amendă 300 de lei pentru că nu aveam data pe acte. Abia am ajuns în piață, nici marfa nu am așezat-o pe tarabă și m-au și controlat”, a spus Vasile Rotaru de la Vânători, care vindea roșii și castraveți.

Comercianții cu acte în regulă nu au avut emoții

    Au existat și comercianți care nu s-au speriat la vederea polițiștilor deoarece aveau asupra lor certificatul de producător și toate actele necesare comercializării produselor expuse pe tarabe. „M-au controlat polițiștii dar nu mi-a fost frică deoarece eu sunt în ordine. Chiar nu au avut de ce să-mi dea amendă, am prezentat tot ce trebuie la control, mi-au făcut doar un proces-verbal de constatare”, ne-a spus Dinuța Belicu din Petrești, care vindea prune. Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada imediat următoare, polițiștii de la Serviciul Economic vor sta cu ochii în special pe cei care au fugit la vederea oamenilor legii.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?