Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Furturi misterioase ale unor mozaicuri ale artistului stradal Invader la Paris


Mozaicuri ale artistului stradal Invader au fost furate în ultimele zile la Paris de către falși agenți ai municipalității, care a anunțat vineri că va depune plângere, informează AFP. „Peste zece opere ale artistului Invader au fost smulse de pe ziduri în mai multe locuri din capitală”, a declarat pentru AFP un responsabil al primăriei din Paris.
Primăria capitalei Franței „a decis să depună plângere pentru uzurparea de calități oficiale”, întrucât cei doi hoți „s-au deghizat în agenți ai primăriei din Paris” pentru a ridica mozaicurile. Alerta a fost dată pe rețelele sociale: „Primăria este întrebată de ieri pe Twitter de parizieni de ce ridică operele artistului, dar ne-am dat seama rapid că nu erau nici agenții, nici autovehiculele, nici vestele noastre”, a precizat primăria.
Mozaicurile acestui artist urban, inspirate din celebrul joc video Space Invaders din 1978, sunt afișate pe mai multe străzi din capitala Franței. În apropiere de bulevardul Saint-Germain, „un proprietar, mândru că are pe zidul său un mozaic al artistului, l-a protejat instalând un geam antifurt”, a explicat pentru cotidianului Le Parisien un consilier local din acest arondisment.
În 2015, casa Sotheby’s a vândut la Hong Kong un mozaic al lui Invader de proporții mari (1,3 metri pe 2,1 metri), la licitație, cu 220.000 de euro, un record mondial de vânzare la licitație pentru acest artist. Mozaicul îl reprezenta pe Hong Kong Phooey, un câine mascat adept al artelor marțiale, personaj al unui desen animat american din anii 1970.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?