Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Festivalul de Blues, susținut de Primăria Focșani


Primăria Focșani va coopera și în acest an cu Asociația Culturală Estica pentru organizarea în cele mai bune condiții a Festivalului de Blues din centrul municipiului. Modul în care se va desfășura colaborarea va fi aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local. În principal este vorba de un suport logistic, respectiv vor fi puse la dispoziția organizatorilor zonele din Piața Unirii, de la Piața Gării, Piața Teatrului atât pentru desfășurarea festivalului, amplasarea scenei dar și pentru acțiunile promoționale și de informare. Tot pe domeniul public va fi amenajată zona de Food&Bar, va fi amplasată rulota Sigurec iar în foișorul din parc va fi organizat un atelier de muzică.
Organizatorii Focșani Blues Festival ediția 2017 au anunțat deja numele artiștilor care se vor afla pe afișul celor trei zile de concerte, din perioada 8-10 septembrie. Prima seară începe cu Chris Cigolea și Barbra Lica & Friends (Canada), Big Daddy Wilson (SUA), Erja Lyytinen (Finlanda), Travellin’Brothers Big Band (Spania). Sâmbătă, 9 septembrie, pe scenă vor urca The Two (Elveția), King Size Slim (Marea Britanie), Sax Gordon&Band (SUA), Annika Chambers & The Igor Prado Band (Brazilia). În ultima seară de concerte pe scenă vor urca Joe Rusi Trio (Norvegia), Grainne Duffy (Irlanda), Mike Andersen (Danemarca) și Sugaray Rayford Band (SUA).
    Organizatorii estimează că vor fi prezenți 15-18 mii spectatori în cele trei zile ale festivalului. Pentru a atinge această țintă, organizatorii vor să atragă spectatori din orașele limitrofe și vor asigura inclusiv transportul cu autocare pentru iubitorii de blues din Galați, Buzău, Bacău, Brăila, Tecuci, Adjud, Râmnicu Sărat, Panciu, Mărășești. La ediția din toamnă numărul de locuri pe scaune și bănci va crește la 1500 iar 120 de voluntari vor ajuta la buna desfășurare a manifestărilor. De asemenea, scena va avea dimensiuni mai mari decât anul trecut și vor fi amplasate trei ecrane pentru vizionarea concertelor. La fel ca anul trecut, serile de muzică vor continua la Restaurantul Intim cu  momente de jam session la care vor participa artiștii de la Festival dar și alte trupe invitate special pentru aceste evenimente. Festivalul va fi deschis de Romanian Blues Challenge 2017, un concurs organizat de Asociația Culturală ESTICA și Fundația BlueSylvania, sub egida European Blues Union. La competiție se estimează că vor participa 4-5 formații de blues. Concertele vor avea loc în interiorul Ateneului dar vor fi transmise și pe ecranul amplasat în Piața Unirii. Câștigătorul va fi desemnat pe baza notelor juriului dar și a votului publicului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?