Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO:Handbal – Focșănencele Andreea Panaite și Andreea Prescură, la loturile naționale!


Handbalul feminin focșănean a dat handbalului jucătoare de mare valoare care au scris istorie pentru România. Simona Gogîrlă și Valentina Elisei au plecat de la Focșani la începuturile lor de drum în handbalul mare și au devenit jucătoare de referință nu doar în echipele de club, ci și pentru echipa națională. Pe posturile pe care cele două mari sportive s-au consacrat au fost promovate – fericită coincidență – de curând la echipe naționale ale României alte două jucătoare: extrema stângă Andreea Panaite și jucătoare de 9 metri Andreea Prescură. Ambele formate la Liceul cu Program Sportiv Focșani de profesoara Doina Ene.
Miercuri, 19 iulie, la orele dimineții, le-am întâlnit pe cele două handbaliste și profesoara lor în Sala LPS Focșani unde am avut scurte dialoguri despre cariera lor de până acum, în care au contabilizat câteva spectaculoase reușite și despre un viitor în handbal ce pare cel puțin promițător! Așadar!
Andreea Panaite a plecat de la Focșani după ce a terminat junioratul 3. Prima echipă unde a jucat după LPS Focșani a fost HC Activ CSO Plopeni, unde a evoluat pentru junioarele 2 și formația de senioare. Calitățile sale au dus-o la CSM București cu care a devenit campioană a României la junioare 1 și a fost declarată cea mai bună extremă stânga a turneului final! Să ne amintim că celebra focșăneancă Valentina Ardean Elisei a fost declarată în 2005 cea mai bună extremă stânga a  Campionatului Mondial din Rusia. Alăturare de situații poate părea forțată în acest moment, dar rezonabilă în situația în care Andreea Panaite are 18 ani și a jucat pentru naționala de tineret a României care a câștigat puternicul Trofeu Carpați la Constanța, în urmă cu mai puțin de o lună!
Andreea Panaite va pleca la pregătire cu Naționala de tineret a României la Balaton, în Ungaria, după care va juca la turneul final al Campionatului European de tineret în Slovenia din perioada 27 iulie -7 august.
În mod natural, Andreea de la Focșani, extrema stângă a naționalei de Tineret a României își dorește să urce la Naționala de senioare, să joace pentru CSM București, chiar dacă în acest moment este dificil de pătruns în lotul formației de senioare cu pleiada ei de supervedete mondiale! Îmi mai spune că îi mulțumește profesoarei Doina Ene, care a pregătit-o de mică până a plecat la Plopeni și de la care a avut foarte multe de învățat!
Andreea Prescură, jucătoare de la 9 metri, inter stânga sau centru, cu o lovitură necruțătoare este la rândul ei o mare promisiune a handbalului românesc. Formată tot la LPS Focșani de profesoara Doina Ene, Andreea este vicecampioană națională școlară cu echipa Centrului Național de Excelență de la Brașov și a jucat două turnee semifinale de campionat național al junioarelor 3 cu LPS Focșani în acest an. Este golgetera echipei iar calitățile ei și prestația din teren i-au adusa selecționarea în lotul național de cadete al României cu care a fost în 2016-2017 în patru stagii de pregătire. Următorul stagiu va fi la Rîmnicu Vîlcea, în perioada 21-30 iulie.
Despre cele două handbaliste focșănence, jucătoare de loturi naționale profesoara Doina Ene, antrenoarea lor mi-a spusa că „Sunt jucătoare serioase, muncitoare. Drumul spre marea performanță le este larg deschis. Sunt convinsă că vor ști să-l parcurgă, pentru că au calitățile necesare”.
Iar reporterul încheie cu aprecierile celor două jucătoare: dacă au ajuns până aici este și rodul muncii și insistenței profesoarei lor!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?