Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Atletism – Claudia Prisecaru este în finala Campionatului European!


Claudia Prisecaru, atleta de la CS Unirea Focșani, pregătită la Lotul Național de profesorul Cristian Orza, a reușit performanța excepțională de a câștiga prima serie a probei de 3000 metri obstacole a Campionatului European de tineret care are loc în Polonia, la Bydgoszcz!
Joi, în cursa începută la ora 17,00, Claudia a avut o prestație superbă: a ajuns prima la 2000 metri, în 6:47.52 și a păstrat prima poziție până la final când a încheiat în 10.07.40, record personal și cel mai bun timp din ambele serii! În consecință, Claudia intră în finala de sâmbătă cu cel mai bun timp, ceea ce depășește chiar așteptările sale! Dar este o poziție cu atât mai reconfortantă în situația în care atleta care a alergat săptămâni bune de una singură pe stadionul Milcovul a crezut în ea, în calitățile ei cu totul speciale pentru această probă. În aceste calități a crezut cu toată convingerea și profesorul Cristian Orza, antrenorul care a început să lucreze cu ea în urmă cu exact un an și i-a relansat cariera ce părea ușor compromisă. Imediat după cursă, profesorul Orza m-a sunat să-mi spună vestea victoriei Claudiei, că a fost o cursă foarte tare și că eleva sa a fost incredibilă!
Ca răspuns al felicitărilor firești, mi-a mai spus că nu este singur în spatele succesului Cluadiei. Că mai sunt și alte persoane. Cu siguranță, însă, marele merit este al atletei care este pe cale să aducă României – și Focșaniului, o medalie europeană la atletism tineret! „Sperăm să facă o cursă tot atât de bună și în finală, unde intră cu un timp pentru medalii! Importantă este acum refacerea pentru cursa de sâmbătă (ora 18,16, n. n.)!” mi-a mai spus profesorul Orza. Iar noi, de la Monitorul de Vrancea. îi felicităm pe antrenor și eleva sa și le dorim să aibă aceeași bucurie – și să ofere aceeași bucurie cititorilor noștri și după finală!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?