Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Prosport – IPROSKILLS, evenimentul anului pentru micii fotbaliști din Focșani și Chicago!


Americanii de la IPROSKILLS Academy Chicago au trecut în urmă cu o săptămână pe la Focșani, unde au făcut o oprire în drum spre Vaslui și Iași. Președintele Academiei din Chicago, profesorul Cătălin Șerban și președintele clubului focșănean, profesorul Laurențiu Muscalu, au convenit programul pentru ziua pe care foare tinerii fotbaliști americani urma să o ptreacă la Baza Valentino Sport împreună cu cei care aveau să le devină prieteni, jucătorii focșăneni. Iar momentul  revederii a fost duminică, 9 iulie, aproape de ora prânzului, devenită moment de referință în existența clubului focșănean. A fost începutul unei relații care se vrea de lungă durată, consfințită prin protocolul de colaborare între Prosport Focșani și IPROSKILLS Academy Chicago, școală care pregătește fotbaliști și care este condusă de un profesor român!
Între alte lucruri, protocolul prevede că la o dată care va fi convenită, sportivii și antrenorii de la Prosport vor întoarce vizita pe care le-au făcut-o acum copiii din SUA!
Înainte de începerea proriu-zisă a activității fotbalistice, așa cum se face la marile evenimente internaționale, au fost intonate imnurile de stat ale României și Statelor Unite ale Americii. A fost un moment emoționant și pentru micii fotbaliști ca și pentru asistență, continuat pentru părinții români și americani cu emoțiile firești de a-și vedea copiii în ceea ce avea să se dovedească a fi o demostrație de gală. Un adevărat eveniment al anului pentru ei!  


       
Într-un comunicat al Prosport Focșani este precizat că „pe parcursul întregii zile, deopotrivă, români și americani, au fost parte integrantă din spectacolul oferit de copiii ambelor echipe. Atmosfera a fost destinsă, jocul prestat a fost foarte bun, iar spiritul de fair-play, prezent în tot și în toate”!
Prosport a oferit întregii delegații americane diplome de participare iar grupelor de fotbaliști ale IPROSKILLS Academy, cupe. Profesorul Cătălin Serban, conducătorul delegației din Chicago declarat: ,,Mulțumesc prietenului meu, profesorul Laurențiu Muscalu, pentru invitația de a juca cu echipele Prosport Focșani. Mulțumim copiilor, părinților și suporterilor români pentru atmosfera și primirea făcute. Suntem bucuroși că, alături de minunații dumneavoastră copii, am putut demostra progresele făcute în domeniul fotbalistic de jucătorii americani. Suntem onorați să semnăm parteneriatul dintre cele două cluburi. Am văzut la lucru copiii de la Prosport. M-au impresionat. Este extraordinar tot ce faceți. Felicitări!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?