Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO:Un autotren, o autoutilitară și o autobasculantă s-au ciocnit pe șoseaua de centură; un bărbat a ajuns la spital


Un grav accident de circulație s-a produs, vineri, pe șoseaua de centură a municipiului Focșani, în apropiere de Praktiker. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 11:35, fiind implicate un autotren, o autoutilitară și o autobasculantă. În urma coliziunii, a rezultat rănirea conducătorului autoutilitarei. Șoferul, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din județul Ialomița, a fost transportat de urgență la Spitalul Județean. Martorii susțin că victima ar fi fost scoasă inconștientă din mașină, după care ar fi deschis ochii. Potrivit managerului SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor, șoferul a suferit „traumatism cranio cerebral deschis minor, multiple escoriatii, conștient, dar confuz, stabil hemodinamic și respirator; a fost transportat la UPU”.
    Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că vinovat de producerea accidentului ar fi conducătorul tirului, un ucrainean, care circula din spatele autoutilitarei. Oamenii legii spun că el nu a păstrat distanța regulamentară. „La data de 7.07.2017, în jurul orelor 11:35, pe DN2E85, pe centura de ocolire a municipiului Focșani, conducătorul unui autotren înmatriculat în Ucraina nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de o autilitară marca Renault, intrând în coliziune cu aceasta, după care a proiectat-o întru-n alt autotractor, care transporta materiale pentru construcții și care a schimbat direcția de mers la dreapta în incinta unei unități. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoutilitarei marca Renault”, ne-a declarat comisar șef Cătălin Stegărescu, șef Serviciul Rutier Vrancea.

    În urma testării alcoolscop, s-a stabilit că niciunul dintre cei trei conducători auto nu consumase alcool. După producerea accidentului, traficul rutier a fost blocat timp de aproximativ o jumătate de oră, circulându-se apoi alternativ. „Un cetățean străin, în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea pe banda de lângă ax un ansamblu format din cap-tractor și remorcă pe direcția Tișița-Buzău, nu ar fi păstrat o distanță regulamentară în mers, față de o autoutilitară, condusă de către un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din județul Ialomița, intrând în coliziune cu aceasta și proiectându-o într-o autobasculantă, condusă pe banda de lângă acostament, de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Focșani. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea celui de-al doilea șofer, conducătorul autoutilitarei. Niciun conducător auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma accidentului, traficul a fost blocat aproximativ jumătate de oră, după care s-a circulat alternativ”, ne-a precizat agent principal Paula Enache, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?