Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Vrancea Trophy – Nicoleta-Cătălina Dascălu și Alexandra Perper vor juca finala de simplu, de la ora 11.00


•    Sferturile de finală au lăsat pe dinafară favoritele nr. 1 și nr. 4!
•    În semifinale, învingătoare scontate!
•    Înaintea premierii pentru proba de simplu, vor fi premiați fotbaliștii de la CSM Focșani 2007, campionii Vrancei și câștigătorii Cupei României,  etapa județeană, promovați în Liga a III-a!

Penultima zi a turneului internațional de tenis de la Focșani – „Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea, Muncipiul Focșani by Premium Porc Group” a adus pe terenurile de la Arenele George Bucuroiu din Focșani Sud, de la ora 10,00, jucătoarele din sferturile de finală.
Pe terenul 1 au jucat favorita nr. 1, Cristina Dinu din România cu favorita nr. 5, Alexandra Perper din Moldova, pe terenul 2, au intrat Georgia Andreea Crăciun, favorita nr. 6, cu Nicoleta-Cătălina Dascălu, favorita nr. 2, ambele, din România, pe terenul 4, Martina Colmegna, din Italia cu românca Cristina Ene, favorita nr. 4 iar pe terenul 6, două out-sidere, ambele românce, Andreea Amalia Roșca, din România și Maria Mateaș, din SUA.
Două dintre cele două sferturi au curs fără suișuri și coborâșuri. Nicoleta-Cătălina Dascălu a tranșat repede duelul cu Georgia Andreea Crăciun, în două seturi identice ca scor, 6-1, 6-1! Și Maria Mateaș orădeanca din SUA, s-a impus cu 6-2, 6-4, după un meci frumos, și a ajuns în semifinale!
În jocul cu Martina Colmegna, Cristina Ene a avut victoria în mână, după 1-0 la seturi, 5-0 și două mingi de meci în setul al doilea! A fost momentul în care tenismena in România s-a deconcentrat, nu i-a mai reușit nimic, deși a avut de mai multe ori minge de meci, și s-a bătut singură, așa cum constata cu voce tare când nu a reușit să finalizeze cu punct mingea de game de la 5-4 pentru ea! Setul al doilea i-a revenit italiencei la tie break, pentru ca în setul decisiv românca să nu mai conteze în joc. Fără Cristina Ene cu jocul ei variat și spectaculos, semifinalele au pierdut în frumusețe!
Sfertul dintre Cristina Dinu și Alexandra Perper a fost mereu sub tensiune! Mai întâi a punctat Perper care a avut 1-0 la seturi, cu 6-3, apoi Dinu a răspuns cu 6-3 pentru ea și a egalat la 1, iar în decisiv românca a avut 5-4, nu a fructificat game-ul următor, a fost condusă cu 6-5, a egalat la 6, iar în tie-break a condus cu 3-2. Dar mai departe nu a mai fost decât victoria puternicei jucătoare din Moldova.   
   
    Semifinalele le-au adus față în față, de la ora 14,30, pe Martina Colmegna și Nicoleta-Cătălina Dascălu iar de la ora 15,00, pe Maria Mateaș și Alexandra Perper. În ambele partide au fost necesare câte trei seturi pentru departajare.
    În meciul cu Dascălu, Colmegna a repetat jocul de apărare foarte bun făcut în fața Cristinei Ene și s-a ținut scai de adversara sa ducând partida până aproape de tie break!
    Maria Mateaș, jucătoarea româncă din SUA, care nu a implinit, încă 18 ani, a încheiat cu o evoluție foarte bună parcursul la Vrancea Trophy. Favorita nr. 5, exprimentata Alexandra Perper a avut nevoie de trei seturi pentru a câștiga și a intra în finală unde va juca astăzi, de la ora 11,00, cu Nicoleta-Cătălina Dascălu! 
    După finală va urma o festivitatea care va începe cu premierea echipei de fotbal a CSM Focșani 2007, campioana și câștigătoarea Cupei României, etapa județeană,  promovată în Liga a III-a, și se va încheia cu premierea câștigătoarei la simplu a Vrancea Trophy și a finalistei. În continuarea se va disputa finala de dublu, urmată de premierea perechii câștigătoare și a finalistei!

Proba de dublu, cu primele patru favorite în semifinale!

    În finala probei de dublu vor juca Oana Gavrilă, România/Ecaterina Kazionova, Rusia perechea favorită nr. 2, cu învingătoarea din partida Tamara Curovic, Serbia/Alexandra Perper, Rusia, favorita nr. 1 cu – Martina Colmegna, Italia/Camelia Elena Hristea, România, favorita nr. 4. Jocul nu era început aseară la înschiderea ediției de astăzi a Monitorului de Vrancea.
    Ora de disputare urma să fie decisă după aflarea rezultatului celei de-a doua semifinale de la dublu în care evolua Alexandra Perper, finalista de la simplu! Dacă perechea ei a câștigat, atunci finala de la dublu va fi după premierea de după finala de simplu! Organizatorii turneului au spus că vor comunica în timp util, inclusiv pe facebook, ora de disputare a finalei de dublu!

Rezultate:
    Sferturi de finală în proba de simplu:
Alexandra Perper, Moldova – Cristina Dinu, România 6-3, 3-6, 7-6 (3)
Maria Mateaș, SUA – Andreea Amalia Roșca, România 6-4, 6-2
Martina Colmegna, Italia – Cristina Ene, România 2-6, 7-6 (2), 6-1
Nicoleta-Cătălina Dascălu, România – Georgia Andreea Crăciun, România 6-1, 6-1

Semifinalele probei de simplu:
Nicoleta-Cătălina Dascălu – Martina Colmegna 6-1, 4-6, 7-5
Alexandra Perper – Maria Mateaș 6-2, 5-7, 6-4

Semifinalele probei de dublu
    Georgia Andreea Crăciun/Ilona Ghioroaie, România – Oana Gavrilă, România/Ecaterina Kazionova, Rusia 3-6, 2-6
    Tamara Curovic, Serbia/Alexandra Perper, Rusia – Martina Colmegna, Italia/Camelia Elena Hristea, România

UPDATE!

La Vrancea Trophy, sâmbătă, de la ora 11,00, vor fi ambele finale!

La simplu: Alexandra Perper – Nicoleta-Cătălina Dascălu, pe terenul 1

La dublu: Martina Colmegna – Camelia-Elena Hristea/Oana Gavrilă/Ekaternia Kazionova, pe terenul 4.

După finale va urma festivitatea de premiere!

Programul din ultima zi a Vrancea Trophy – „Trofeul CJ Vrancea, Municipiul Focșani by Premium Porc Group”  a fost concentrat pentru că prognoza meteo indică ploaie la Focșani sâmbătă după amiază!
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?