Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO : Preșcolarii din Gugești se vor muta din vechiul CAP într-o grădiniță nouă


La Gugești a avut loc sfințirea terenului pe care se va construi noua grădiniță din această localitate. Amplasată în spatele sălii de sport, unitatea de învățământ va avea trei grupe pentru preșcolari și pentru ca totul să debuteze cu dreptul, terenul pe care va fi amplasată a fost sfințit de cei doi preoți din localitate. La sfințire au participat primarul Vasile Vatră, viceprimarul Florin Diniță, consilieri locali, cadre didactice și localnici. Conform datelor furnizate de Vasile Vatră, primarul comunei, grădinița va fi cu program prelungit, unde vor învăța în jur de 60 de copii care la acest moment studiază într-un spațiu neadecvat, respectiv o clădire în care a funcționat vechiul CAP. Investiția este derulată pe PNDL cu o valoare de aproximativ 12 miliarde lei vechi. Va avea o suprafață construibilă de 627 mp, din care utilă 540 mp.
    Grădinița are ca termen de realizare în contract în jur de 18 luni, însă primarul spune că va fi gata undeva în luna iunie 2018, iar dotările vor fi din cele mai moderne. „Este bine că am sfințit acest loc, că așa pleacă un bun creștin, la o construcție a unui edificiu, a unei case. Aș vrea să dau câteva date tehnice: în primul rând constructorul este Ispecon prin domnul Horeică Petrișor care a lucrat și la reabilitata și dotarea Școlii nr. 1, pe fonduri europene, acum a câștigat licitația care este în jur de 12 miliarde lei vechi, nu este foarte mare. Construcția va fi doar parter, 627 mp construcție din care util 540. Vor funcționa trei grupe, dacă nu o să încapă toți copiii, vom face o grupă cu program normal în vechea grădiniță de lângă primărie. Acum se va face dreptate pentru preșcolarii noștri care învață în acest grajd după timpul CAP, doar că a fost compartimentat altfel. Acum vreo șapte ani am apelat la ISJ Vrancea pentru această grădiniță, s-a făcut proiectul, a fost prin Banca Mondială, tot felul de încercări, am cerut negație de la ei că nu se va face prin Banca Mondială și am depus proiectul la PNDL și am câștigat. Zic că s-a făcut dreptate pentru școlari, le-am creat toate condițiile, tot ce se putea și nu trebuie să ne pară rău deoarece avem rezultate excepționale în toate domeniile, nu doar învățământ”, a spus Vasile Vatră, primarul comunei.
    O altă grădiniță la Școala 2, al cărei proiect a fost depus de primarul Vatră pe funduri europene, se află în acest moment în procedura de scoatere la licitație, urmând ca după intervalul stabilit de lege să înceapă și aici lucrările. Unitatea școlară va avea două grupe și un After School pentru cealaltă zonă a comunei. „Va dura licitația undeva la 60 – 90 de zile, dar sper ca până în toamnă să începem și acolo. Totul nu mai depinde de noi, treburile sunt tulburi și sper ca să se limpezească. Să ne apucăm serios de treabă indiferent ce se întâmplă la București, noi trebuie să ținem comuna la un standard cât mai ridicat. Din punctul meu de vedere mulțumesc echipei mele, dar și tuturor celor cu care colaborez foarte bine”, a mai spus Vasile Vatră, primarul comunei.
    „Prin realizarea acestei lucrări o să mulțumim foarte mulți părinți. Eu vă spun că din discuțiile cu ei aveau un mare of. Noi cei care am fost la conducerea școlii am încercat pe cât posibil să modernizăm acolo acea grădiniță veche ca să creăm niște condiții și o impresie de mai bine. Dacă se va construi o grădiniță nouă, atunci înseamnă că ne aliniem la toate nivelurile la un standard competitiv. Școala este foarte modernă și suntem invidiați de restul lumii pentru ce avem aici, însă așa cum spunea domnul primar rezultatele sunt cele care vin și recompensează eforturile făcute. Eu nu pot decât să vă mulțumesc domnule primar, echipei dumneavoastră pentru grija pe care o aveți față de acest sector de activitate. Noi sperăm să se termine cât mai repede, iar copiii să se bucure de condiții moderne”, a spus Rică Zaharia, directorul Școlii Gimnaziale Gugești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?