Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Concurență mare la Centrul de excelență pentru clasa a IV-a; deși sunt 60 de locuri, la limba română au fost admiși 63 de elevi


Rezultatele testării la limba română a elevilor care vor să urmeze cursurile Centrului de excelență pentru elevii de clasa a IV-a, ce va avea loc săptămânal la Școala Duiliu Zamfirescu din Focșani, au fost afișate. Deși au fost scoase la concurs 60 de locuri, au fost admiși 63 de elevi, deoarece ultimii trei au avut aceeași medie. Concurența a fost foarte mare, înscriindu-se inițial 232 de elevi, dintre care doar 195 s-au prezentat la testarea de selecție. O explicație pentru numărul mare de elevi înscriși este dată de faptul că, anul acesta, și părinții au putut să își înscrie copiii, direct pe site, față de anii trecuți când învățătorii erau cei care înscriau copiii și făceau practic o primă selecție. O altă explicație ar fi aceea că părinții și-au înscris copiii pentru a susține această testare și a vedea care este nivelul lor de pregătire.
Punctajele obținute au fost foarte strânse și doar cei foarte buni au putut obține un loc în centru. „Concurența a fost una foarte mare, iar diferențele au fost foarte mici între punctaje”, ne-a spus inspectorul școlar pentru învățământul primar Gabriela Oloeriu. Cel mai mare punctaj a fost 29,40, obținut de Dobrin Denisa Anne-Marie, de la Școala nr. 3 Focșani, iar ultimul pe lista admișilor 24,70.
Sâmbătă, 21 octombrie, la ora 9:30, va veni rândul elevilor înscriși la matematică să susțină o testare în vederea selectării, fiind 90 de locuri disponibile. Pentru disciplina matematică s-au înscris 231 de elevi. Copiii, părinții și cadrele didactice trebuie să știe că pe site-ul centrului, http://excelenta4.wikispaces.com, este postată și bibliografia din care se va susține testarea la matematică.
Activitatea Centrului de Excelență se va desfășura în fiecare sâmbătă, alternativ matematică și limba română, între orele 9.30-11.30 la sediul școlii Duiliu Zamfirescu din Focșani. Elevii pot participa la ambele discipline, dacă au fost selectați în acest sens. Participarea la activitățile Centrului de Excelență este gratuită, iar elevii vor fi pregătiți de cadre didactice de excepție, cu preocupare permanentă pentru performanță. Coordonatorul Centrului de Excelență este inspectorul școlar Gabriela Oloeriu.
Reamintim faptul că elevii vor fi pregătiți la limba și literatura română de profesorii pentru învățământul primar Alina Coarcă și Mariana Cudalb, iar la matematică de profesorii pentru învățământul primar Daniela Gavrilă și Geanina Ifrim. 

Rezultatele de la testarea de la limba română pe http://excelenta4.wikispaces.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?