Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Absolvenții de liceu dau, astăzi, ultimul examen scris la Bac


Cu proba la alegere a profilului, pe care absolvenții de liceu o vor susține astăzi, se încheie examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017. Teoretic, aceasta ar trebui să fie cea mai ușoară probă, dat fiind faptul că este la o materie aleasă de candidați.
Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie sau Psihologie, iar cei de la real la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică ori Informatică. Și cum opțiunile sunt multe, și notele ar trebui să fie pe măsură.
Structura examenului de la proba la alegere nu diferă cu nimic de celelalte două probe obligatorii profilului. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. Zece puncte vor fi acordate din oficiu.
Potrivit informațiilor furnizate de ISJ Vrancea într-un comunicat de presă, înainte de începerea examenului de maturitate, la ultima probă de examen s-au înscris 1.989 de candidați. Pe 5 iulie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16.00 și 20.00, în aceiași zi. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.
Reamintim candidaților că trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid, cu fotografie, pixuri cu pastă albastră. Este interzisă intrarea în sala de examen cu orice aparat de tehnică și orice alt material informațional. Până acum, au fost eliminați din examen doi candidați. În timpul probei scrise de limbă și literatură română, unul a fost depistat cu un telefon, iar altul cu căști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?